Hajváltozás

2010.04.18. 05:56

Kedves barátom, Nitaibhavana (akit mások csak Csató Péternek ismernek) megváltoztatta a jól ismert hajzatát.

Mivel ő a Replika frontembere, lelki tanítómestere engedélyével nem kellett még avatáskor sem levágnia. Ha valaki nem látta volna így nézett ki mostanáig.

Általában tud váratlan döntéseket hozni és meglepetést szerezni a környezetének. Most is sikerült neki.nitaibhavana das 2010

Szóval, letolta a rőzsét és csak egy hátsó szikát hagyott meg. Persze az raszta, meg nem akármekkora.

Ha jól tudom még nem sokan láttátok így. Én is csak nemrég futottam össze vele.

Viszont a birtokomba került pár napja egy kép róla az új frizurával.

Íme, most ilyen! (Ki tudja meddig)

24 óra az utcán

2010.04.17. 06:30

futi plakátA mostani szolgálatom erősen kapcsolatban van a szegényélelmezési programunkkal, közismertebb nevén a „futi”-val. Ez a Food for Life-ból, a Krisna-tudat Nemzetközi Szervezetének ételosztó programjának nevéből ered.

Magyarországon ezt az Ételt az életért Alapítvány végzi. Itt és itt tudhatsz meg erről többet.

Ezért is keltette fel az érdeklődésemet amikor az index-en egy kétrészes videóban bemutatják, hogy milyen az élet az utcán. Rendhagyó módon két újságíró vállalkozott a feladatra, hogy üres zsebbel fut neki a budapesti világnak.

Erre jutottak:


Érdekesség 1.
Meglátogatják a mi Blaha Lujza téri osztásunkat is. Bár mi ezt nem gondoljuk olyan hatalmas dolognak, talán ezzel élték leginkább túl a napot. És még sokan mások.

Érdekesség 2.
A film véggén láthatjátok, hogy mennyire megviselte őket ez az egy nap.

De mi van ha nem csak egy napról van szó… ? 

Ha még nem adtad le az adóbevallásodat, te is támogasd Alapítványunkat!

„Ezek a fiak és unokák valójában csak megfosztották Puranjana királyt a vagyonától, beleértve az otthonát, a kincstárát, a szolgáit, a miniszterei és minden mást is. Puranjanát nagyon mélyen gyökerező ragaszkodás fűzte mindehhez.”

Srimad Bhagavatam 4. ének 27. fejezet 10. vers

Az általam szerdán tartott leckét innen tudod letölteni és meghallgatni.

házasságA címben szereplő kérést próbálják megfejteni az alábbi cikkben.

Kivételesen (most) nem én okoskodnék a témában (először), hanem a ti véleményetekre vagyok kíváncsi.

„A Központi Statisztikai Hivatal felmérései szerint évente egyre kevesebben kötnek házasságot Magyarországon, ezzel egy időben nő az élettársi kapcsolatok száma. Az okokról az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt Bagdi Emőke klinikai szakpszichológus, tanszékvezető egyetemi tanár.
 
A felnőtté válás folyamata lelassult, a fiatalok később kezdenek családot alapítani - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bagdi Emőke arra a kérdésre, hogy mi az oka annak, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint évről évre drasztikusan csökken a házasságkötések száma Magyarországon, egyre többen választják az együttélést.

A klinikai szakpszichológus szerint ez része annak a folyamatnak, amelyben a gazdasági körülmények nem teszik lehetővé, hogy a fészekből kirepülő gyerekek önálló életet tudjanak kezdeni.

Az egyetemi tanár szerint a másik tényező az, hogy - mint fogalmazott - óriáscsecsemővé degradál minket a fogyasztási kultúra, és a "kapj meg mindent most azonnal" elve érvényesül. Ez az azonnali vágykielégítő mohóság a jellemző az emberek gondolkodására, és úgy vélik, hogy a gyerekvállaláshoz autó, lakás és jó körülmény kell, először ezeket meg kell megteremteni - tette hozzá.

Bagdi Emőke szerint ez a tárgyközpontú világ akadályozza pártkapcsolatok működését. Következmények nélküli társadalomban élünk, amelyben a fiatalok úgy gondolják, hogy nem kell elköteleződni - fogalmazott a szakértő.”

Ratha-yatra 2010 felhívás

2010.04.14. 06:03

Ratha-yatraÚr Jagannatha és a bhakták kegyéből 2010-ben is én leszek a Ratha-yatra fesztivál szervezője, koordinátora.

A Szekér a szokásos útvonalat fogja bejárni július 11-én, vasárnap. Rendhagyó módon, már most, ilyen korai időpontban szeretném ezt a felhívást közétenni. Egyrészt, így hamar értesülsz a fesztiválidőpontjáról és jó előre be tudod tervezni magadnak és minden ismerősödnek.

A másik ok, amiért szólok, hogy lehetőséget biztosítsak neked és mindenki másnak a csodálatos eseményben való aktív részvételben. Rengeteg feladat, szolgálati lehetőség van előtte, közben és utána is.

Várom a jelentkezésedet, akár egy általad választott szolgálatra, akár egy random misszióra.

Néhány lehetőség, amire már most készülhetsz, jelentkezhetsz:

- Reklám, marketing
Itt a tervezéstől, az ötletadáson keresztül a megvalósításig minden lehet.
- Színpadi program
Várom a jelentkezéseket, mind az adományozói vacsorára, mind a Vörösmarty téri színpadra. A produkciókat szakavatott zsűri bírálja el.
- Szervezés
Valamelyik terület, feladat komplett-, vagy rész szervezése.

Bátran írjatok, vagy hívjatok!

Lelkesítőnek itt van Ilyen a mi tavalyi produkciónk. ezt csak überelni tudjátok:

„Az egész világot az anyagi természet két kötőereje tartja fogságban: a rajo-guna és a tamo-guna, a szenvedély és a tudatlanság. A nők általában nagyon szenvedélyesek és nem túlságosan intelligensek, ezért a férfiaknak valahogy el kell kerülniük, hogy a nők szenvedélyének és tudatlanságának az irányítása alá kerüljenek. A bhakti-yoga, az odaadó szolgálat végzésével a férfiak felemelkedhetnek a jóság szintjére. Ha egy olyan férj, akit a jóság kötőereje jellemez, irányítani tudja feleségét, akire a szenvedély és a tudatlanság kötőereje hat, az nagy áldás a feleség számára. hölgyek úrak

A feleség megfeledkezik természetes hajlamáról, ami a szenvedély és a tudatlanság felé húzza, s így engedelmes és hűséges lesz a férjéhez, akire a jóság kötőereje hat. Az ilyen élet nagyon kellemes. A férfi és a nő intelligenciája tehát nagyon szépen együttműködhet, s így fokozatosan haladhatnak a lelki megvalósítás felé. Ha viszont a férj a felesége irányítása alá kerül, akkor feláldozza a rá jellemző jóság kötőerejét, és a szenvedély és a tudatlanság hatása alá kerül, s ez beszennyezi a helyzetüket.”

Srimad Bhagavatam 4.27.1. magyarázat részlet

 * * *

„A feleségnek kötelessége szépen kicsinosítania magát, hogy hazatérő urának tetsszen ruhája és tisztasága, s így elégedett legyen. A nőtől származik minden ihlet a józan intelligenciához. Amikor a férj látja, hogy felesége szépen öltözik, rendkívül józanul képes a családi kötelességére gondolni. Amikor azonban túlságosan aggódik a családi ügyei miatt, nem tud eleget tenni családi kötelességeinek. A feleségnek tehát ösztönző erőnek kell lennie, és ügyelnie kell, hogy férje intelligenciája rendben legyen, hogy közösen, minden nehézség nélkül végezhessék a családi élet feladatait.”

Srimad Bhagavatam 4.27.2. magyarázat részlet

Végre megérkeztünk a Mantra kategóriájához. Persze nincs is ilyen, hogy Safran, vagy Sáfrány Metál, csak viccből dobtam be a többi stílushoz igazodó szín-nevet. Cro Mags

A Cro-mags-ről már írtam korábban.

A 80-as években találkozott az amerkai hardcore közegben divatos straight edge és a Krisna-tudat ennek legismertebb tagja Ray Cappo/avatott nevén Raghunatha das lett. Ő alapította a Sheltert, ahol több avatott (vagy később) avatott bhakta megfordult. Ők érték el az eddigi legnagyobb sikert a 90-es évek közepén, végén a Roadrunner által kiadott „Mantra” és Beyond Planeth Earth” lemezükkel.

Ebben a kisfilmben Raghunatha prabhu mesél nagyon őszintén a zenekarról:

Talán nem véletlen, hogy Magyarországra is elért ennek a hulláma. Egerben feltűnt a Forcas, majd a ma is aktívan működő Tisztán a cél felé, míg Budapesten az Incarnation volt az úttörő, majd jött a Mantra.

Aztán biztos, hogy kihagytam zenekarokat, hisz nagyon sok zenész bekrisnásodott az utóbbi években.

Jellemzője ezeknek a zenekaroknak, hogy a kiállnak a tiszta életmód, a pozitív életszemlélet, és a védikus filozófia mellett. A hardcore harcosságából adódóan az ennek nem egyezőekkel vérmérséklettől függően szembe is száll a szövegeiben.

Így végződött a vallás és a metál kapcsolatáról szóló mini-sorozatom. Ha bármiben tévedtem, vagy kihagytam, kérlek nézzétek el nekem, vagy írjátok meg.  

süti beállítások módosítása