Zabálás életre-halálra

2011.08.28. 02:54

Rég raktam fel cikket ide valahonnan, de egy hír annyira sokkolt, hogy megteszem.

Egy nő kitalálta, hogy felhizlalja magát 1 tonnára, vagy legalább 760kilóra, mert az a világrekord.
Most 330 kg és így néz ki.

Sőt, filozófiája is van hozzá:

"Minél nagyobb vagyok, annál jobban érzem magam. Egyre magabiztosabb vagyok, és szexinek találom magam. Miért ne feszegethetném a határaimat, hogy kiderítsem, milyen kövér lehetek úgy, hogy közben egészséges maradok?" – vallja Eman. Hízni egyébként magától kezdett, és mivel nem tudott mit tenni ellene, inkább rágyúrt. Elzsírosodó teste állítása szerint egyre több férfit vonzott, a munkaadókat viszont nem, ezért most állástalan. Ha már képtelen lenne gondoskodni fiairól, húga veszi őket magához.

Ezt mondja erről egy szakértő:

"Ha fehérjéből van nagyon sok, az a vesét támadja, a szénhidrát a májnak nagyon megterhelő, csakúgy, mint a zsír. Nagyfokú baromságnak tartom, amit ez a nő csinál, és főleg azért háborít fel, mert nincs jobb dolga egészségesen. A praxisomban minden második gyerek túlsúlyos, és ahelyett, hogy ez ellen tennénk, valaki jódolgában hizlalja magát" – fejtette ki Vincefiné Simon Tímea dietetikus.
Hozzátette, a súlybajnoknő jó eséllyel hamar meg fog halni, mert a szíve egy idő után, ekkora túlsúlynál, bármelyik percben megadhatja magát.


És ezt meg én:
Normális az ilyen?! Sok-sok születés után kap egy emberi testet, amit önmegvalósításra kellene, hogy használjon, és erre ő… Nagyon szomorú.

Szigetes emlékek

2011.08.27. 02:21

Idén volt először, hogy egyetlen egy nyári fesztiválon se voltunk 1994 óta.

Ezek élményeiről hamarosan írni fogok egy sorozatot, de addig is itt egy kis talált Visnu koncert darabka és egy teljes is.

Itt olvashatod az előző részt.

Balaráma – Krisna, az Istenség Legfelsőbb Személyisége testvére
Az Úr Balaráma közelebb akarta hívni magához a szent folyót, a Jamunát, mikor fürödni akart benne. A Jamuná megtestesült személyisége azonban nem ismerte fel az Úr Balaráma fenségét, és ellenszegült a kérésének. Ezért az Úr Balaráma ekejével elkezdte felhasítani a földet, hogy új mederbe terelje, és sok ágra ossza a folyót. Balaráma ereje láttán Yamuna déví, a folyó megtestesült személyisége megszeppent, és bocsánatot kért tudatlansága miatt, az Úr pedig természetesen megbocsátott neki.

 

 

 

Buddha – az erőszakmentesség prédikátora
Bár egy másik vallás alapítója, a védikus írások magát Buddhát is Krisna inkarnációjaként írják le. 2500 évvel ezelőtt „állatáldozat” címén elhatalmasodott az erőszak, lelkiismeretlen emberek gátlástalanul mészárolták az állatokat. Buddha az ahimszát, vagyis az erőszakmentesség filozófiáját hirdetve véget vetett ennek a gyakorlatnak. Emellett az érzékek fölötti uralkodás, a gondolkodáson alapuló, tudatos életvitel fontosságát hirdette. Filozófiája azonban nem ad választ Isten mibenlétének kérdésére, mert eljövetelének fő célja az erőszakmentesség megalapozása volt.   

Kalki – a végső idők élőlényeinek felszabadítója
A védikus írások beszámolója szerint ma a Kali korban élünk, amely ötezer évvel ezelőtt kezdődött, és még 427 000 évig tart. Arra az időre sajnos olyan mélyre fog süllyedni az emberi társadalom, hogy szép szóval már nem lehet jobb belátásra bírni az embereket. Ekkor jelenik majd meg Kalki inkarnáció. Megszabadítja a Földet a démonikus élőlényektől, azután a ciklikus időszámítás alapján kezdetét veszi egy újabb aranykorszak, ahol a lelkek ismét lehetőséget kapnak a spirituális felemelkedésre.


Oklevél

2011.08.25. 02:50


Nagyon vegyes érzések indultak el bennem, amikor kaptam egy telefonhívást, hogy Janmastami ünnepén kapok valami elismerést és legyek feltétlenül ott.

Egyfelől nem gondolom, hogy bármit tettem, amit el kellene ismerni, másfelől kifejezetten nem szeretek ilyenkor ott lenni.

Aztán jó fiú módjára átvettem szépen az oklevelet, melyet azért kaptam mert (állítólag) „sthira” rendületlen vagyok.

A legismertebb vers melyben ez szerepel így szól:


„Aki egyformán bánik barátaival és ellenségeivel, aki tiszteletben és gyalázatban, hidegben és melegben, boldogságban és boldogtalanságban, hírnévben és szégyenben egyformán kiegyensúlyozott, kerüli a rossz társaságot, mindig csendes, mindennel elégedett, nem törődik semmilyen hajlékkal, szilárd a tudásban, s odaadó szolgálatba merül, az nagyon kedves Nekem.”
Bhagavad-gíta 12 fejezet 18-19 vers



Amikor ezt a verset elolvastam, illetve az oklevél szövegét újra, rájöttem, hogy nem kell semmit se írnom… :)

OM interjú a Magazinban

2011.08.24. 03:01


Itt kértem a segítséget annak idején, hogy ne saját magamnak keljen feltennem a kérdéseket.

Tegnap kaptam kézbe a Vissza Istenhez Magazin legújabb számát melyben már ott figyel a két oldalas cikk, melyet itt tudsz megnézni
(pdf), illetve az alábbiakban elolvasni az editálatlan verziót (nekem csak ez van meg).

Köszönjük a lehetőséget!

*     *     *

Sokan használják az OM szimbólumot mostanában, akár divatból is, legtöbben azonban nem tudják, mi a jelentése. Ti miért ezt választottátok a zenekarnévnek?

Bármennyire is divatos, szerencsére még nem volt foglalt a név. Bár az om.hu-t nem tudtuk bejegyezetni, mert azt már az Oktatási Minisztérium lestoppolta. Pedig mi is oktatással foglalkozunk… :)
Visszatérve a kérdésre: volt egy „Om” című Mantra lemez, innen jött a kiinduló ötlet. Ennél rövidebb könnyebben megjegyezhető nevet nehéz találni és a lógón se kell törnünk a fejünket.
Az Om (vagy Aum) igazából az első hangvibráció, mantra, minden védikus himnusz ezzel kezdődik. Hatalmas ereje van, reméljük nekünk is az lesz.

Az OM zenekar tagjai nagyrészt ismerősek azoknak, akik a Mantra zenekart ismerik. Az OM zenekar egyenes vonalban követi elődjét, vagy két, teljesen különböző projektről van szó?

Amikor a Mantra 2010 őszén megállt, Rajahamsa (dob) és én (Vijaya Gauranga das-gitár) a folytatás mellett döntöttünk. Szinte véletlenül találtunk rá Kanyó Péterre (basszusgitár, ének), akiről én nem is tudtam, hogy zenész. Pedig az, és nem is akármilyen.
Nagyon gyorsan összehangolódott a csapat és egymás után születtek a jobbnál jobb dalok. Ez nagy erőt adott a folytatáshoz, mert azért közel 42 évesen, családdal nem olyan könnyű.
De a „fiatalok” annyi erőt és új inspirációt adtak, hogy ma már nem bánom a döntést.

Kanyó Petit nagyon sokan ismerik, mivel a világ legnagyobb rockzenei tehetségkutatójának, az Emergenza szervezőcsapatának is tagja. Hogyan találtatok egymásra?

Rajahamsa mondta, hogy hívjuk le próbára Petit, mert ő tudta, hogy több kisebb zenekarban is zenélt, zenél. Én látásból ismertem, mert a párjával rendszeresen felbukkantak Mantra koncerteken, de ahogy említettem nem tudtam, hogy muzsikus a lelkem.
Előtte megnéztem a youtube-on az egyik bandájának a koncertfelvételét és láttam, hogy ügyes.
A másik dolog amiért rögtön a passzolt a csapatba az a mérete, magassága volt.
Képzeld el, hogy a magam 170 centiméterével én vagyok most a legmagasabb! Jó vicc…


Úgy tudom, az első lemezen vendégként a Watch My Dying frontembere, Veres Gábor is hallható. Milyen volt a közös munka?

Igen, ez a szám már meghallgatható a zenekar honlapján (is) (http://ommusic.hu/).
Sőt nem csak hallható, hanem látható is, hisz egy animációs klip is készült hozzá szintén Gábor által.
Az utóbbi években többször játszottunk és rengeteget beszélgettünk együtt, így jó barátság alakult ki. Rögtön tetszett neki a dal és gyorsan összeállt minden.
Ebben az is segített, hogy a szintén WMD-s Bori Sanyi nagyon profi szintetizátorokat és saját maga által játszott szitár-futamokat pakolt alá.

Gondolom sokan felteszik nektek a kérdést, mivel igen régóta meghatározzátok a magyar zenei világot, de beszélnétek arról, hogy hogyan egyeztethető össze az életmódotokból fakadó békés szolgálatkészség a magánéletetekben és a kemény zúzás a színpadon? Ezek látszólagosan egymással ellentétes hangulatok.


Nem, ezt még senki se kérdezte meg… :)

Ez a kérdés legalább annyira örök, mint a lélek.

Az élet sokszínű, és ez így van jól. Mindenkinek szüksége van a békére, de arra is, hogy valaki belekiabáljon a fülébe. Mi mindkettőt megtesszük.
A zúzás közben se kell megőrülni, mi se tesszük, hisz akkor hogyan tudnánk eljátszani a számokat.
Lelkesen (szó szerint) adjuk elő a dalokat, mert ha mi nem vagyunk azok, akkor hogyan várhatnánk másoktól.

Mikorra várható az első lemez, mikor kezdődnek a fellépések?


A lemezünk „ÉRTED” címmel fog kijönni 2011 szeptember végén a legrangosabb magyar rocklap mellékleteként, ami 8-9 ezer eladott példányt jelent rögtön.
Ez hatalmas dolog, hisz tudjuk, hogy nagyon kevesen vásárolnak cd-t.
Természetesen tőlünk is meg lehet majd rendelni külön is.

Ősszel lesz egy pár koncertünk amik most állnak szervezés alatt, de nem kell aggódni fel fogunk bukkanni sok helyen.
Remélem, találkozunk mindenkivel személyesen is!


Kedves Srila Prabhupada!

Kérlek fogadd tiszteletteljes hódolatomat!
Minden dicsőséget Neked megjelenési napod alkalmából!

Van egy kis ország Európában ahova végül személyesen nem jutottál el, de a tanításaid igen.
Amíg jelen voltál ezen a földön nem tudott a Krisna-tudat elterjedni itt főleg a fennálló kommunista rendszer miatt.
Persze volt olyan ország ahol még nálunk is súlyosabban üldözték azokat, akik a bhakti-jóga gyakorlásába kezdtek, de tudod, mi nem vagyunk valami túl bátrak. Igen könnyen feladjuk, megtagadjuk a családunkat amit Te hoztál létre.

Persze legtöbbször nem szavakkal, bátran kiállva, csak csendben sunnyogva szarjuk le amit megígértünk. Rengeteg kifogás van mindenre. Ezek vagyunk mi Kali-yuga gyermekei.

Te egy tiszta gaudiya családban jelentél meg, születésedtől fogva így nevelkedve összehasonlíthatatlan vagy velünk, mégis Te mindig egy családként tekintettél ránk, fiaidra és unokáidra. Srila Prabhupada és a bhakták

Bármilyen őrültséget csináltunk/csinálunk te nem szégyellsz minket. Pedig neked lenne jogod rá.
Nekünk nem. Ez olyan, mint amikor beengednek néhány hajléktalant egy ötcsillagos szállodába és a végén még ők balhéznak. Persze legtöbbször egymással. Gyakran a helyet is szétverik.

Én nem szeretnék ilyen hálátlan lenni. Örülök, hogy beengedtél, próbálom értékelni, és keresem azokat a személyeket, akik ugyanígy gondolkodnak és napról napra küzdenek, hogy lemossák az életek alatt rájuk rakodott mocskot.

Kérlek add az áldásodat, hogy egy szép nap méltó legyek a családodra és ne csak üres szavak legyenek amikor kimondom: Krisnás vagyok!

jelentéktelen szolgád, Vijaya Gauranga das

Boldog Janmastamit!

2011.08.22. 02:20

süti beállítások módosítása