Itt olvashatod az előző részt.

Balaráma – Krisna, az Istenség Legfelsőbb Személyisége testvére
Az Úr Balaráma közelebb akarta hívni magához a szent folyót, a Jamunát, mikor fürödni akart benne. A Jamuná megtestesült személyisége azonban nem ismerte fel az Úr Balaráma fenségét, és ellenszegült a kérésének. Ezért az Úr Balaráma ekejével elkezdte felhasítani a földet, hogy új mederbe terelje, és sok ágra ossza a folyót. Balaráma ereje láttán Yamuna déví, a folyó megtestesült személyisége megszeppent, és bocsánatot kért tudatlansága miatt, az Úr pedig természetesen megbocsátott neki.

 

 

 

Buddha – az erőszakmentesség prédikátora
Bár egy másik vallás alapítója, a védikus írások magát Buddhát is Krisna inkarnációjaként írják le. 2500 évvel ezelőtt „állatáldozat” címén elhatalmasodott az erőszak, lelkiismeretlen emberek gátlástalanul mészárolták az állatokat. Buddha az ahimszát, vagyis az erőszakmentesség filozófiáját hirdetve véget vetett ennek a gyakorlatnak. Emellett az érzékek fölötti uralkodás, a gondolkodáson alapuló, tudatos életvitel fontosságát hirdette. Filozófiája azonban nem ad választ Isten mibenlétének kérdésére, mert eljövetelének fő célja az erőszakmentesség megalapozása volt.   

Kalki – a végső idők élőlényeinek felszabadítója
A védikus írások beszámolója szerint ma a Kali korban élünk, amely ötezer évvel ezelőtt kezdődött, és még 427 000 évig tart. Arra az időre sajnos olyan mélyre fog süllyedni az emberi társadalom, hogy szép szóval már nem lehet jobb belátásra bírni az embereket. Ekkor jelenik majd meg Kalki inkarnáció. Megszabadítja a Földet a démonikus élőlényektől, azután a ciklikus időszámítás alapján kezdetét veszi egy újabb aranykorszak, ahol a lelkek ismét lehetőséget kapnak a spirituális felemelkedésre.


A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr595142710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása