Én és a hagyma

2016.07.20. 05:58

Egyik legfurcsább szabály, amit több mint 20 éve tartok, az a hagymafélék kerülése. Mert ugye zöldség, sőt egészségre is van jótékony hatása (is).

healthiest-food_onions-garlic.jpgNekem eleve problémám van vele: nem szeretek bűzleni (sokszor napokig), iszonyúan ég tőle a gyomrom és az ezt helyettesítő hing (asafoetida) teljesen megfelelő és könnyen kezelhető. Sajnos mostanában (vétlenül) belefutottam hagymás ételekbe és ugyanezeket tapasztaltam.

Erről a témáról egy nagyon jó cikket tett közzé kedves barátom Guranga prabhu itt, aki a híres vaisnava szakács, Kurma das ebben a témában írt tanulmányát is felhasználja.

Természetesen nem ítélek el senkit aki fogyaszt, használ hagymaféléket, csak (ahogy a cím is mutatja) a saját hozzáállásomat írtam le róla. :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr488902232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása