OM interjú a Magazinban

2011.08.24. 03:01


Itt kértem a segítséget annak idején, hogy ne saját magamnak keljen feltennem a kérdéseket.

Tegnap kaptam kézbe a Vissza Istenhez Magazin legújabb számát melyben már ott figyel a két oldalas cikk, melyet itt tudsz megnézni
(pdf), illetve az alábbiakban elolvasni az editálatlan verziót (nekem csak ez van meg).

Köszönjük a lehetőséget!

*     *     *

Sokan használják az OM szimbólumot mostanában, akár divatból is, legtöbben azonban nem tudják, mi a jelentése. Ti miért ezt választottátok a zenekarnévnek?

Bármennyire is divatos, szerencsére még nem volt foglalt a név. Bár az om.hu-t nem tudtuk bejegyezetni, mert azt már az Oktatási Minisztérium lestoppolta. Pedig mi is oktatással foglalkozunk… :)
Visszatérve a kérdésre: volt egy „Om” című Mantra lemez, innen jött a kiinduló ötlet. Ennél rövidebb könnyebben megjegyezhető nevet nehéz találni és a lógón se kell törnünk a fejünket.
Az Om (vagy Aum) igazából az első hangvibráció, mantra, minden védikus himnusz ezzel kezdődik. Hatalmas ereje van, reméljük nekünk is az lesz.

Az OM zenekar tagjai nagyrészt ismerősek azoknak, akik a Mantra zenekart ismerik. Az OM zenekar egyenes vonalban követi elődjét, vagy két, teljesen különböző projektről van szó?

Amikor a Mantra 2010 őszén megállt, Rajahamsa (dob) és én (Vijaya Gauranga das-gitár) a folytatás mellett döntöttünk. Szinte véletlenül találtunk rá Kanyó Péterre (basszusgitár, ének), akiről én nem is tudtam, hogy zenész. Pedig az, és nem is akármilyen.
Nagyon gyorsan összehangolódott a csapat és egymás után születtek a jobbnál jobb dalok. Ez nagy erőt adott a folytatáshoz, mert azért közel 42 évesen, családdal nem olyan könnyű.
De a „fiatalok” annyi erőt és új inspirációt adtak, hogy ma már nem bánom a döntést.

Kanyó Petit nagyon sokan ismerik, mivel a világ legnagyobb rockzenei tehetségkutatójának, az Emergenza szervezőcsapatának is tagja. Hogyan találtatok egymásra?

Rajahamsa mondta, hogy hívjuk le próbára Petit, mert ő tudta, hogy több kisebb zenekarban is zenélt, zenél. Én látásból ismertem, mert a párjával rendszeresen felbukkantak Mantra koncerteken, de ahogy említettem nem tudtam, hogy muzsikus a lelkem.
Előtte megnéztem a youtube-on az egyik bandájának a koncertfelvételét és láttam, hogy ügyes.
A másik dolog amiért rögtön a passzolt a csapatba az a mérete, magassága volt.
Képzeld el, hogy a magam 170 centiméterével én vagyok most a legmagasabb! Jó vicc…


Úgy tudom, az első lemezen vendégként a Watch My Dying frontembere, Veres Gábor is hallható. Milyen volt a közös munka?

Igen, ez a szám már meghallgatható a zenekar honlapján (is) (http://ommusic.hu/).
Sőt nem csak hallható, hanem látható is, hisz egy animációs klip is készült hozzá szintén Gábor által.
Az utóbbi években többször játszottunk és rengeteget beszélgettünk együtt, így jó barátság alakult ki. Rögtön tetszett neki a dal és gyorsan összeállt minden.
Ebben az is segített, hogy a szintén WMD-s Bori Sanyi nagyon profi szintetizátorokat és saját maga által játszott szitár-futamokat pakolt alá.

Gondolom sokan felteszik nektek a kérdést, mivel igen régóta meghatározzátok a magyar zenei világot, de beszélnétek arról, hogy hogyan egyeztethető össze az életmódotokból fakadó békés szolgálatkészség a magánéletetekben és a kemény zúzás a színpadon? Ezek látszólagosan egymással ellentétes hangulatok.


Nem, ezt még senki se kérdezte meg… :)

Ez a kérdés legalább annyira örök, mint a lélek.

Az élet sokszínű, és ez így van jól. Mindenkinek szüksége van a békére, de arra is, hogy valaki belekiabáljon a fülébe. Mi mindkettőt megtesszük.
A zúzás közben se kell megőrülni, mi se tesszük, hisz akkor hogyan tudnánk eljátszani a számokat.
Lelkesen (szó szerint) adjuk elő a dalokat, mert ha mi nem vagyunk azok, akkor hogyan várhatnánk másoktól.

Mikorra várható az első lemez, mikor kezdődnek a fellépések?


A lemezünk „ÉRTED” címmel fog kijönni 2011 szeptember végén a legrangosabb magyar rocklap mellékleteként, ami 8-9 ezer eladott példányt jelent rögtön.
Ez hatalmas dolog, hisz tudjuk, hogy nagyon kevesen vásárolnak cd-t.
Természetesen tőlünk is meg lehet majd rendelni külön is.

Ősszel lesz egy pár koncertünk amik most állnak szervezés alatt, de nem kell aggódni fel fogunk bukkanni sok helyen.
Remélem, találkozunk mindenkivel személyesen is!

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr285142728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása