A siksa-guru

2011.07.25. 03:37

Nemrég beszélgettem egy kedves bhaktával és szóba került Srila Sivarama Maharaja „A siksa-guru” című könyve. Kiderült, hogy ismeri, de még nem olvasta.

Rájöttem, hogy ezt a könyvet lehet, hogy már egész bhakta-generációk nem ismerik.
Ami nagy baj.

Íme az előszó:

„Nagy szolgálatot tett Sivaráma Mahárája a bhakták közösségének A siksa-guru megírásával. Ez a legátfogóbb, legjobban dokumentált és legelgondolkodtatóbb könyv, amit valaha is olvastam az odaadó életnek erről a nagyon fontos vetületéről. Nagy szakértelemmel mutatja be, hogy alapító ácáryánk, Srila Prabhupáda, az avató guruk, az idősebb vaisnavák, a fiatalabb bhakták, az előző ácáryák, a tanítók, s a bhakta-közösség megannyi más tagja milyen szerepet tölt be, illetve milyen viszonyban áll egymással az ISKCON-ban.

Meggyőződésem, hogy a könyvben felsorakoztatott történelmi hivatkozások és sástrikus idézetek e rendkívül mélyreható vizsgálata nagyban hozzájárul majd az érintett témák körül fortyogó viták és feszültségek feloldásához. Hogy megmutassam, nem csak a levegőbe beszélek: az általam felügyelt területek valamennyi templomelnökének eljuttattam A siksa-guru egy-egy példányát.

Úgy vélem, olyan olvasmány ez, melynek minden ISKCON-vezető és prédikátor könyvespolcán ott a helye. Fontosnak tartom, hogy A siksa-guru-ban bemutatott irányelvek és útmutatások szerves részévé váljanak a bhakták mindennapos képzésének, illetve a bhakti-sástri tanfolyam tananyagának is.

Badrináráyana dása”

A könyvet most (azonnal) letölthetitek innen, általam (többé-kevésbé) rendbe szedett doc-formátumban.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr185142689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_9254 2011.07.25. 18:18:28

Olvastam de már régen, szerintem egyet még egy antikváriumba szerzett anyum.
süti beállítások módosítása