Hogy gondolkodnak a férfiak

2009.11.08. 06:18

Itt egy vicc, ami nem vicc. Damodara prabhu (a nagy beszállítom) küldte nekem kb. 2 éve. Már akkor is több embernek elküldtem, megmutattam, mert zseniális és most beteszem ide is.

Figyelem, kedves hölgytársaim! NE sértődjetek meg, inkább tanuljatok belőle, mert tényleg így gondolkodnak a férfiak, csak nem mondják meg. Mert megsértődtök.

Figyelem, kedves férfitársaim! Nyugodtan röhöghettek. Magatokon.

„Állandóan halljuk "a szabályokat" a nők részéről. Na, most itt a férfi oldal.
Ezek a MI szabályaink!

Jegyezd meg... mindegyik pont 1.
SZÁNDÉKOSAN!

1. Tanuld meg használni a WC-ülőkét. Nagylány vagy. Ha fel van hajtva, hajtsd le. Nekünk felhajtva kell, nektek lehajtva. Sosem hallotok minket arról panaszkodni, hogy megint lehajtva hagytátok.

1. Vasárnap = sportok. Ez olyan, mint a holdciklus vagy az apály-dagály váltakozása. Törődj bele!

1. A bevásárlás NEM sport. És nem, soha nem fogunk rá akként gondolni.

1. A sírás = zsarolás.

1. Azt kérd, amit akarsz. Tisztázzuk: A finom utalások nem működnek! A nyomatékosított utalások nem működnek! Az egyértelmű utalások nem működnek! Csak mondjad!

1. Az Igen és Nem tökéletesen megfelelő válaszok szinte minden kérdésre.

1. Csak olyan problémával gyertek hozzánk, aminek megoldásában a segítségünket kéritek. Erre vagyunk valók. Szimpátiáért ott vannak a barátnőitek.

1. Az a fejfájás, ami 17 hónapja tart, az már baj. Menj orvoshoz!

1. Bármi, amit 6 hónapnál régebben mondtunk nem felhasználható vita közben. Igazából minden megjegyzésünk érvényét veszti 7 nap után.

1. Ha nem úgy öltözködtök, mint egy sorozatszereplő, akkor ne várjátok el, hogy úgy viselkedjünk, mint a szappanopera-szereplők.

1. Ha azt gondolod, hogy kövér vagy, valószínűleg úgy is van. Ne kérdezz minket!

1. Ha az, amit mondunk kétféleképp érthető és az egyik megsért, elszomorít vagy feldühít, akkor mi a másikra gondoltunk.

1. Megkérhettek, hogy csináljunk meg valamit vagy megmondhatjátok, hogy milyen legyen. De azt ne hogyan. Ha már tudod, hogyan lehet a legjobban megcsinálni, tedd meg magad!

1. Amikor csak lehet, a feltétlen szükséges mondanivalódat a reklámok alatt mondjad el!

1. Kolumbusz Kristófnak nem volt szüksége iránymutatásokra. Nekünk sincs.

1. MINDEN férfi csak 16 színben lát, mint a Windows alapbeállításnál. Például a barack az egy gyümölcs, nem szín. A padlizsán az zöldség. Fogalmunk sincs mi az a mályva.

1. Ha viszket, megvakarjuk. Így szoktuk.

1. Ha azt kérdezzük mi baj és azt mondjátok "semmi", akkor úgy viselkedünk, mintha semmi baj se lenne. Tudjuk, hogy hazudtatok, de nem éri meg a zűrt.

1. Ha felteszel egy kérdést, amire nem akarsz választ hallani, akkor olyan választ fogsz kapni, amit nem akarsz hallani.”

10 éves Mantra-koncert

2009.11.07. 06:54

A baloldalon már ideje feltűnt egy Mantra koncertplakát. Érdekes buli lesz. A szervezést most átadtam a WMD-vel közös menedzserirodának (ami főképp 1 ember) és hozta össze így a dolgokat. Nem mi leszünk a nap sztárja, az egyetlen szülinapos, de legalább jó helyen és reméljük sok embernek játszunk.

Korábban talán említettem, hogy mindenkit szerettünk volna meghívni, aki megfordult nálunk. Én meg is próbáltam, de különböző ismert és ismeretlen okokból nem jön mindenki. De beszéljünk azokról, akik ott lesznek.

Ott lesz Kowa, aki mostanában szintén blogol. Érdemes benézni hozzá ide. Pont most beszéltem vele, mesélte, hogy ha valami komolyabb témát pedzeget sokan meglepődnek, kiakadnak. Ismerős…
Visszatérve a zenére. Lassan 4 éve (2006-02-11) nem álltunk közösen egy színpadon, így mindenképp érdekes lesz. Reméljük tényleg összejön, mert Kowának elég sűrű a programja abban az időben.

Ott lesz Krisi, azaz most már Advaita-acarya das barátunk, aki a kezdetektől velünk volt és azzal döbbentet meg mindenkit, hogy az utolsó Cro-mags számnál félmeztelenül, rövidgatyában, szénné vart testtel a színpadra pattant és irdatlan energiával ordította és ugrálta, rohanta végig a nótát. Ha volt rá lehetőség (és ha nem) a végén a közönségbe ugrott. Volt nagy döbbenet…
Talán miatta is szoktak minket hardcore zenekarnak titulálni.

Az egyik ilyenről felvétel is készült. Bár ezt már korábban is feltettem az eredetivel együtt most itt van ismét:

Az előző bejegyzést, meglepő módon egy Metallica koncertfelvétellel zártam.

Szóval, mit tudnak az öregek? (És most nem csak a Metallicáról lesz szó)

Az első jó tanács, hogy tiszteld őket. Nem kell leborulni előttük, imádni őket, de ne a hibákra, hanem az erényekre koncentrálj. Mert mindenki jól csinál valamit. És aki ilyen sikereket ér el az nem kevés dolgot csinál jól.

Én direkt raktam be múltkor azt a puritán videót róluk, mert sokszor kifogásokat keresünk, hogy „bezzeg” pénz, meg minden, de itt látványos, hogy nem erről van szó.

Tehetség, egyéniség, karizma, rutin, ügyesség, lelkesedés és még sok minden más.

Neked ez mind megvan?

Ha nincs, akkor gyűjts be gyorsan. Mindent úgyse tudsz, de amit csak lehet.
A gyengeségeket, a hibákat is láthatod, de az az ő bajuk, te kerüld ki és ne törődj vele.

Kicsit durva példa

Sétálsz egy gyönyörű parkban. Minden csodálatos, de egyszer csak a sétány közepén egy kupac kutyaszart veszel észre. Két választásod van:
1. Elkezdesz kiabálni, panaszlevelet írni, minden, és eldöntöd, hogy bizony az én kis kertem ennél sokkal jobb.
2. Elegánsan kikerülöd a kupacot gyors léptekkel és tovább gyönyörködsz a kertben és ötleteket szerzel, hogy mivel tudod fejleszteni a saját udvarodat.

Te melyiket választod?

A nagysikerű első alkalom után most új helyszínen, az Átmacenterben lesz a következő pár találkozás.

Továbbra is marad az itt megszokott egyszerű, praktikus hangvétel. A Bhagavad-gíta 4 fő versét szeretném közelebb varázsolni hozzátok és persze magamhoz.

Múltkor nagyon jó kis kötetlen beszélgetések alakultak ki, amit mindenki élvezett. Ez szerintem sokkal hasznosabb, mint ha kiül valaki és megmondja tutit. Egyfelől nem biztos, hogy az a tuti és pláne nem biztos, hogy mindenki arra kíváncsi.

Beszéljünk arról, ami mindenkit (vagy legalább valakit) érdekel, persze nem túlságosan elszakadva a témától.
Most címet is adtam: „A tiszta Bhakti-jóga módszere”.

Szóval megtudhatod a titkot november 14-én, 18 órától az Átmacenterben.

A program teljesen ingyenes!

A folyékony szépség

2009.11.04. 06:13

Az első Krisnás könyv amit elolvastam az „Önmegvalósítás tudománya” volt és abból a kedvenc történetemnek a „folyékony szépség” volt, ami a Srimad Bhágavatam egyik magyarázatában is szerepel:  

„Volt egyszer egy férfi, aki nagyon vonzódni kezdett egy szép leányhoz. Hevesen udvarolt neki, ám a leány kieszelt egy tervet, hogy megmutassa a férfinak, miből is áll a szépsége. Megmondta neki, mikor jöjjön, s előtte hashajtót vett be, amitől éjjel-nappal csak ürítenie kellett, az ürüléket pedig összegyűjtötte egy edényben. 

A következő éjjel, amikor a férfi megjelent a találkozón, a leány nagyon csúnya és vézna volt. A férfi megkérdezte, hol az a lány, akivel megbeszélte a találkozót, s a lány válaszolt: „Én vagyok az.” A férfi nem hitt neki, mert nem tudta, hogy az erős hashajtótól, amitől éjjel-nappal ürített, elvesztette a szépségét. Amikor a férfi vitatkozni kezdett vele, a leány azt válaszolta, hogy azért nem látszik szépnek, mert félretette szépségének alkotórészeit. 

Amikor a férfi megkérdezte, hogy hogyan tudott megválni tőlük, a leány így szólt: „Jöjj velem, megmutatom neked!” És megmutatta neki a folyékony ürülékkel és hányadékkal teli edényt. Így a férfi megértette, hogy a szép nők csupán vérből, ürülékből, vizeletből és egyéb undorító dolgokból álló anyaghalmazok.”

Ez a történet egy hírről jutott eszembe amit nemrég olvastam. Sokat gondolkodtam rajta, hogy berakja, mert nagyon kemény. Főleg a kép. Végül úgy döntöttem, hogy legyen, mert elgondolkodtat.
 

"Tizennyolc hónap alatt 34 műtéten esett át Katie Piper brit modell, akit barátja megerőszakolt, majd egyik ismerősét felbérelte, öntsön kénsavat a lány arcába. A kénsav teljesen szétmarta a huszonhat éves lány arcát és nyelőcsövét, akinek a brutális támadás után nem egyszerűen csak dekoratív külsejének és megélhetésének elveszítésével kellett megbirkóznia, hanem vakságával, a rá váró sorozatos műtétekkel is, és azzal, hogy közel egy évig enni sem tudott. A mélyponton anyjának könyörgött, hogy ölje meg, de már jobban van, állítása szerint azért állt a nyilvánosság elé történetével, hogy valamit visszanyerjen elveszett önbizalmából...

A huszonhat éves Piper már jobban van, elmondása szerint sokat tanult az esetből, és úgy érzi, jobb ember lett belőle. Állítja, élete végéig rettegni fog a történtek miatt, de megtanulta értékelni az életet. „Mára rájöttem, hogy a korábbi életem mennyire felszínes volt. Ki sem mentem az utcára, ha volt egy pattanás az arcomon. Bár ez lenne a legnagyobb bajom! Vannak, akik megbámulnak és mutogatnak. Egy pasi leverte a kalapom, és szemberöhögött. Persze, ezek fájnak, de nem engedem, hogy kikészítsenek” – tette hozzá az egykori műsorvezető, aki bízik benne, hogy neki is lehet egyszer családja. Mint hozzátette: a dokumentumfilmet részben azért is készítette, hogy megmutassa: bár Lynch el akarta venni tőle az életét, be akarja bizonyítani neki, hogy nem sikerült."

A teljes cikket nem másoltam be csak a bevezető összefoglalót és a végét, ami nagyon tanulságos, hisz a tragikus történet főszereplője maga is elkezd másképp gondolkodni az életről.

Vajon kell-e, hogy ilyen durva dolog történjen velünk, hogy lejöjjünk a teljes testtudatról?

Ahogy múlik az idő egyre gyorsabb iramban nő a tiszteletlenség az elődök, az idősebbek felé.
Ez egy nagy trükk, hogy hogyan lehessen manipulálni az embereket. Elvágni a kapcsolatot a családdal, a nagy tudású ősökkel, idősebbekkel, szentekkel, szentírásokkal az igazi cél.

Miért?

Még a legnagyobb viharban is fix tud maradni egy hajó ha le van horgonyozva, ha lehet többel is. Akkor nem tudja bármilyen új szél, szellő elsodorni. Legyen az politika, divat, újabb eszme, bármi…

Mi a módszer?

Bizonyítsd be, hogy van valami hibája, mutass rá, ugrálj rajta, köpd le, rakd fel a netre, vagy fikázd minden fórumon és már kész is van.

Mondjak egy példát?

Remélem e miatt nem köveznek meg az ortodox Krisnások.
A példa a Metallica. Ha valaki nem ismeri, nem ezen a bolygón volt az elmúlt két évtizedben. Több tíz millió lemezt adnak el most is, hatalmas stadionokban játszanak, karrierjük töretlen. Szóval ebbe nem lehet belekötni.

Nem tudnak zenélni! Ez az!
Lars Ulrich nem tud dobolni. És tényleg. Tud-tud, de ma már rengeteg jobb van nála. Csak Magyarországon tudok 40-50 jobbat.
Kirk Hammet nem tud szólózni. Bár stílusteremtő volt, de ma már szinte minden élvonalbeli gitáros gyorsabb nála.
James Hetfield meg nem egy nagy énekes. Öreg csóka.
A bőgős meg nem játszik szinte semmit.

Szóval, jobb vagyok náluk, azaz én vagyok a legjobb. Legalábbis az én fejemben. Viszont senki máséban nem. Ezt hívják illúziónak. És ha abba vagy, akkor mindennel meg lehet etetni.

Így zárul be a kör. Szerintem gondolkozz el rajta, hogy te hol csinálsz ilyet.

A következő részben a pozitív javaslatokról lesz szó, de addig itt egy felvétel egy különleges Metallica koncertről. Hihetetlen egyszerű körülmények között, egy amerikai-foci meccs előtt zúznak.

De hogy? Ezek az emberek (akik ugye nem tudnak zenélni) ha ma kezdenének, akkor is sikeresek lennének.

Hogy miért? Erről fog szólni a 2. rész.

Szubál az új Govindában

2009.11.02. 06:39

Szombaton este kis családunk benézett az új Govinda étterembe, ami a héten nyílt meg.

A megnyitón nem voltam ott, mert volt egy pár dolgom aznap este (is), meg én amúgy is szeretem inkább nyugisan megnézni a dolgokat.

Szóval, vásárlás után betértünk az új helyre, ami a kis Váci utca mellett, a Veres Pálné és a Papnövelde utca sarkán található. Nagyon pofás lett a kis hely, konyhát is leteszteltünk, az alábbi videón Szubál látható Anyukával falatozás közepette:

Történt egy másik érdekesség is ott. Épp az én ölemben ült az ifjú, amikor egy számomra ismeretlen, de kedves valaki ránk köszönt „Haribol”-lal, majd lelkendezve megszólalt: „Óh, te vagy Szubál. Eddig csak virtuálisan ismertelek, most személyesen is találkozhattunk”.

Aztán kis beszélgetés után kiderült, hogy nem teljesen ismeretlenről van szó, csak nagyon rég találkoztunk. Ő is olvasója eme kis blognak, melynek nem kis sztárja Szubál.

süti beállítások módosítása