hare.jpgÉrkezett hozzám egy aktuális felvetés:

"Egyébként a krisnások ünneplik a karácsonyt?"

Nehéz kérdés, mert a "krisnások" nem egy homogén tömeg, az MKTHK hivatalos állásfoglalásáról pedig nem tudok.

A karácsony, mint keresztény ünnep amúgy is keveseknek él, inkább egy össztársadalmi népszokás lett, amihez mi is alkalmazkodunk.

Mivel nem a Marson élünk, így nehéz kikerülni. Ott vannak a szülők, rokonok, és most már a gyerkócök is, így az ortodox, elutasító álláspont nehezen tartható.

Személyesen azt gondolom, hogy a szeretetünket kifejezni egymás felé mindig jó, de ebből ne legyen egy idegbeteg vásárlási örület, a levágott állatok tömegéről már nem is beszélve.

Erről írtam is régebben pédául itt, és itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr68196690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pflaume 2015.12.25. 08:11:04

Akkor számotokra folyamatos mérlegelés tárgya lehet, mit lehet és kell, illetve mit nem lehet kikerülni a nyugati világ fogyasztói és haszonelvű szemléletének következményeiből. Mindenesetre számomra bizarr a kép, amelyiken Krisna-hívők dhótiban és száriban ülnek a feldíszített karácsonyfa alatt, és meghitten ajándékokat bontogatnak. A mai napig nem tudom, mit gondoljak a multikulturalizmusról, de az biztos, hogy bizarr képek jönnek be ezzel kapcsolatban. Persze a szeretetet, amit a karácsony is szimbolizál eredetileg, talán lehet egyetemes elvként, értékként kezelni.
süti beállítások módosítása