Karácsony 1. rész

2009.12.13. 06:06

Az év ezen időszakában a Karácsony mindenkit érint. Minket, Krisnásokat is.

karácsonyPéldául ha megfeledkezel róla és ártatlanul megközelítesz egy bevásárlóközpontot, mondjuk élelmiszer beszerzés céljából rögtön bajba kerülsz. Már a megközelítéssel, parkolással problémák adódnak. Mintha megtízszereződne Magyarország lakossága.

Érthetetlen

Mivel a gyomrok valószínűleg nem növekednek meg, vélhetően az ajándékvásárlás a fő hajtóerő. De kinek?
A gyerekek viszonylag egyszerűen letudhatóak, hisz végtelen kívánság özönnel rendelkeznek aminek csak a pénztárca szab határt. az előző heti besárlásnál végigviszed, sóhajt itt, sóhajt ott, aztán utána már csak vissza kell menni megvenni.

A felnőttek meg egymás között nem csinálnak nagy faxnit belőle: jöhet a szokásos pulóver, parfüm, csoki, pia, stb.
Érdekes, mióta megszületett a fiam, a nagymamám (aki szinte az egyetlen élő rokonom) számára meg szűntem létezni. Nincs szülinap, nincs karácsony. Most lettem neki felnőtt.

Az állat

A tömegen kívül a másik jellemző, az ünnepi, szeretetteljes hangulat. Már a parkolásnál feltűnik: „Mit tetvészkedsz te mazsola”, „kotródj onnan, az az én helyem”. Így, a szeretet ünnepére készülve.

Bent, az áruházban csak kiteljesedik az odaadás: „Mi az szart vegyünk a nagymamának?”. „Nem mindegy, úgyse örül semminek”. Ezért tényleg érdemes.

Érdemes beállni ebbe az őrületbe?

Várom a te élményedet, véleményedet is.

Biztos, hogy van.
És folytatjuk a témát.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr75142076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbonc 2009.12.13. 10:50:05

Nem szeretem a "karácsony van,ajándékozunk"-hangulatot. Amióta élek,a szentestét a szüleimmel és a testvéremmel töltöm.Mióta van feleségem,ő is csatlakozott. Másnap meg megyünk az ő családjához. Az együttlét hangulata még mindig megérint (leszámítva a hús zabálást...bocs). A város (a bevásárló központokkal együtt)mindig is nyomasztott.Soha nem szerettem. Idén nagyon nehéz anyagi helyzetben vagyunk....nem lesz nagyon ajándékozás.

Hajdú Balázs · http://hajdubalazs.blog.hu/ 2009.12.13. 16:40:19

Nagyon jó :) "Mi a szart vegyünk a nagymamának?" :D Fasság ez az őrület szerintem is, de ez van.

Ismeretlen_21361 2009.12.14. 01:05:45

Nincs elég fantáziájuk az embereknek. Nem venni kell, hanem adni.

Napraforgó 2009.12.16. 12:54:03

Szerintem is a legfontosabb az lenne, hogy ne legyenek egyedül az emberek... díszcsomagolásban adjunk egymásnak a rendelkezésre álló időnkből:) A nagymama is a valami "szar" helyett ennek örülne a legjobban:)
süti beállítások módosítása