Nektár

2013.05.17. 01:44

Krisna deva bhavantam vande
Srila Rupa Gosvámi
(a Stava-málából)

(refrén) Ó Uram, Krisna! Hódolattal borulok le Előtted. Kérlek, szegezd méhecske-elmémet lótuszlábad nektárjára.

rupa_5x3.jpg(1) Ó, Acyuta! Habár a kiváló Brahmá még samádhi-transzában sem pillanthatja meg a lótuszlábaid körme hegyéből áradó ragyogás egyetlen sugarát sem, én mégis arra vágyom, hogy ebben a látványban lehessen részem, mert hallottam kegyed minden képzeletet felülmúló hullámairól.

(2) Ó, Mádhava! Annak ellenére, hogy az Irántad érzett odaadásom még egy csöppet sem mutatkozott meg, mivel Te vagy a mindenek fölött álló Úr, képes vagy véghezvinni a lehetetlent is.

(3) Ó, Sanátana! Lótuszlábad még az istenek nektárját is felülmúlja. Miután lábaid lótuszvirágjában megtaláltam az édesség sűrített lényegét, mely megannyi csodálatos ízzel teljes, azért imádkozom, hogy az elmém méhe ma örök lakhelyre leljen benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr245303304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása