Az igazság kisajátítása

2012.05.15. 01:20

Bár ritkán foglalkozom politikával, és most se szeretnék, de a figyelmetekbe ajánlok egy cikket, mely a fenti címmel jelent meg itt.


Remélem mindenki érteni fogja, hogy ez egy gondolkodásmódról szól, melyhez bizony mindenkinek fel kell nőnie.

Itt egy részlet a cikkből:

„… Ha egyszer se használjuk saját oldalunk mentegetésére a másik oldal hibáit, ha nem próbáljuk magunknak a történelmet és az igazságot kisajátítani csak azért, hogy ezzel a másik oldalt megjelöljük, máris szembenézhetünk a saját hibáinkkal, és javíthatjuk azokat!

Ha elkezdünk leszámolni a kettős mércékkel, és elkezdjük a közeli és távoli múltunkat feltárni, empátiával fordulni a másik felé, és megérteni a gondjait, problémáit, létrehozhatunk olyan közös alapokat, aminek a mentén valódi, pozitív értelmű közösségeket tudunk létrehozni, amik nem a kettős mércéken, magunk mentegetésén, hanem az előrejutáson gondolkodnak…”

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr275143002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása