Karikatúra

2011.03.27. 03:07


Kicsit irigykedve figyeltem Akrisna prabhu rajzait bhaktákról, melyek a facebookon bukkantak fel.én

Aztán a feleségem jelentette, hogy rólam is készült egy.

Szerintem jól sikerült, bár Szubál fiam nem ismert meg. De nem is ez a lényeg.

Nektek hogy tetszik?

u.i.: Majdnem azt írtam, hogy ez az első rajz rólam, mikor eszembe jutott, hogy már készült ilyen és nem kis példányszámban ki lett nyomtatva.

Ki tudja mi volt ez?

Az erkölcs törvénye

2011.03.26. 03:22

Gandhi"... mindaddig, míg nem érzünk rokonszenvet és szeretetet minden élőlénytársunk iránt, nem mondhatjuk, hogy megértettük az erkölcs törvényét."

Gandhi

Csináld a dolgod

2011.03.25. 03:09


Meglepően lelkes leckét adtam több mint két évvel ezelőtt.

Mikor veszélyes az ejtőernyőzés?
Mi a dolgunk?
Melyik a legjobb menedzserkönyv?
Könnyű e nekem kirtant tartani?

És még sok minden más…

Itt tudod letölteni, itt pedig meghallgatni:

Az Istenség Legfelsőbb Személyisége az Ura és élvezője minden áldozat eredményének, s Ő a legfelsőbb lelki tanítómester is.

Ti, akik itt éltek a Földön, akik kapcsolatban álltok velem, és akik a mesterségetekből adódó kötelességetek elvégzésével imádjátok Őt, mindannyian a kegyetekben részesítetek. Óh, alattvalóim, köszönetet mondok nektek ezért!

MAGYARÁZAT:   Prithu Mahárája alattvalóinak szóló tanácsát, hogy kezdjenek hozzá az odaadó szolgálathoz, kétféleképpen fejezi be. A kezdőknek már több ízben ajánlotta, hogy a társadalmi és lelki élet különféle osztályai képességeinek megfelelően végezzenek odaadó szolgálatot, itt azonban különösképp azoknak mond köszönetet, akik már ilyen odaadó szolgálatot végeznek az Istenség Legfelsőbb Személyiségének, aki valójában minden áldozati szertartás élvezője, és aki a legfelsőbb tanító is, mint antaryámi, azaz Paramátmá. Különös jelentősége van a gurum szónak, amely caitya-guruként a Legfelsőbb Személyiségre utal.

A Legfelsőbb Istenség Paramátmá arculatában mindenkinek a szívében jelen van, és mindig arra törekszik, hogy rávegye az egyéni lelket: hódoljon meg Neki, és végezzen odaadó szolgálatot. Ő tehát az eredeti lelki tanítómester. Lelki tanítómesterként belül és kívül egyaránt megnyilvánul, hogy mindkét oldalról segítse a feltételekhez kötött lelket. A vers emiatt gurumnak nevezi.
Láthatjuk, hogy Prithu Mahárája idejében a Földön mindenki az ő alattvalója volt, s legtöbbjük — igazából szinte mindenki — odaadó szolgálatot végzett. Ezért alázatosan megköszönte odaadó szolgálatukat, és hogy ily módon kegyesek hozzá. Egy olyan államban, ahol a polgárok és az államfő odaadó szolgálatot végeznek az Istenség Legfelsőbb Személyiségének, mindannyian segítik egymást, s ez kölcsönösen a hasznukra válik.

Srimad Bhagavatam 4. ének 21. fejezet 36. vers


Itt a múlt heti film még egy része, folytatása.

Remélem, mindenki le tudja fordítani a kicsit technokrata kifejezéseket.

Szegény-szerény

2011.03.23. 03:49

"Nagyon fontos, hogy egyszerűek és szerények legyünk, vagyis ne tegyük komplikálttá az életünket. Ne akarjunk valami „nagy életcélt” megvalósítani ebben a világban, amiért minden áldozatot készek vagyunk meghozni. Ne áldozzuk fel a lelki életünket, és a lelkünket. Amit természetesen megkapunk, azzal legyünk elégedettek, így mellette jut elég idő a lelki gyakorlatainkra is.

A lelki gyakorlatok elvégzése mellett egy bizonyos idő fennmarad, amit tanulásra, munkára vagy pénzkeresetre fordíthatunk, amiből megélhetünk. Ha így valaki milliomos, az nagyon jó, de ha egy szegény ember, akkor az is elfogadható. Szegénynek lenni nem rossz és nem bűn, még senki sem mondott ilyet. A mai társadalomban bűn szegénynek lenni, és a legtöbb ember szegény. Sok munkával próbálnak megélni, de még mindig szegények.

Nem rajtuk múlik, hogy szegények lesznek vagy gazdagok. A múlt életükben alapozták meg a jelenlegi életük lehetőségeit. Dolgoznia mindenkinek kell, de nem szamár módjára. Az emberek dolgoznak és dolgoznak, de csak állatokká válnak, és következő életükben annak születnek."

Srila Sivarama Maharaja : Krisna-tudat otthon /részlet/

Új helyen

2011.03.22. 03:28

Már egy ideje gondolkodok rajta, hogy megosszak veletek egy dolgot. Amikor valami az elején jár, akkor nem szeretem nagydobra verni. Aztán meghallottam egy-két pletykát és akkor inkább legyen a valóság.én

Írtam róla, hogy mivel kezdtem el foglakozni az év elején. Úgy terveztem, hogy ez komoly, hosszú távú dolog lesz, de végül nem így alakult és teljes békében elváltak az útjaink.

Persze várt a következő kihívás. Egy nagyon kedves bhakta-vállalkozó, aki már régóta csábít az igen komoly vállalkozásához. Ez egy igen komoly nyomda Herceghalmon. Itt tudod megnézni.

A jelen állás szerint a gazdasági igazgatóként kell a vezetést erősítenem. Nagyon jó kis csapat van kialakulóban, melyet kedves barátom Kamsári prabhu is erősít.

Kérlek, adjátok az áldásotokat, hogy menjenek a dolgok, és ha van kérdés erről, jöhet a kommentbe, vagy privátba is.



És nem is akárhogy, rögtön klippel érkezik.

Már régóta kinéztem a „Mother Ganga” film utolsó animációs részét, hogy milyen jó lenne egy dalhoz. Úgy látszik most jött el az ideje.

Multifunkcionális barátom, Veres Gábor (Gaobr, WMD) vágta össze pikk-pakk szuper klippé, így könnyen tudod továbbítani bárkinek a nótát.

Ja, és a dal.

Közreműködik: az OM, Veres Gábor / WMD (ének), Bori Sándor / WMD (szitár, sampler)
Felvétel, keverés, mastering: Áts Attila

Bővebbet később.

Akkor hangerőt csutkára, és kattintás a play-re!

süti beállítások módosítása