Legalább egyszer…

2011.10.26. 21:14

Srila Bhaktivinoda Thakura : Srí Náma
(a Gítávaliból)


Srila Bhaktivinoda Thakura(1) Az Úr Gaurasundara édes hangon énekli: Hare Krisna, Hare Krisna, Krisna Krisna, Hare Hare, Hare Ráma, Hare Ráma, Ráma Ráma, Hare Hare.


(2) Mindegy, hogy családos vagy-e, vagy sannyásí, csak énekeld mindig, hogy “Hari! Hari!” Errõl soha ne feledkezz el, akár boldog vagy, akár boldogtalan. Csak töltsd meg ajkadat a hari-námával!

(3) Belegabalyodtál máyá hálójába, s arra kényszerülsz, hogy hiábavalóan robotolj. Emberi fomádban végre teljes öntudatra ébredtél, énekeld hát Rádhá-Mádhava neveit!

(4) Az életed bármelyik pillanatban véget érhet, anélkül, hogy szolgáltad volna az érzékek Urát, Hrisikesát. Fogadd hát meg Bhaktivinoda tanácsát: “Legalább egyszer ízleld meg a szent név nektárját!”

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr685142780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása