Srila Prabhupada elég határozottan elmondta a véleményét a betegségek okáról és azok megszüntetéséről.

Már csak el kell hinni és követni…

„Ha elfogadjátok ezeket az életelveket – lemondotok a húsevésről, az önmérgezésről, a tiltott nemi életről – akkor biztos, hogy nem fogtok rákot kapni. Azok, akik szigorúan ezen az úton járnak, soha sem fognak ráktól vagy más betegségektől szenvedni.Srila Prabhupada

Vegyetek példát rólam. Nyolc éve jöttem ebbe az országba. Hányszor voltam orvosnál? Egyetlen szívrohamom volt. Az súlyos volt, az egy más dolog. De ezen kívül hányszor mentem orvoshoz? Egy fillért se költöttem orvosra.

Ha higiénikus, szabályozott életet élünk, szóba se jöhet a rák vagy bármely más betegség. A betegség úgy keletkezik, hogy megszegjük a természet törvényeit. A rák egyik oka a fogamzásgátlás. Csak nézzétek meg! Az egyik oldalon felfedezik a fogamzásgátlást, a fogamzásgátló gyógyszereket, a másik oldalon a rákot kutatják.

Maguk is mondják, hogy a dohányzás is az egyik kiváltó ok. Miért nem hagyják akkor abba a dohányzást, a tiltott nemi életet és a fogamzásgátlást?”

Reggeli séta, Los Angeles, 1973. május 4.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr615142141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása