Szeretet és bizalom

2009.08.18. 08:09

A bhakták (és mindenki más) sokszor hozza fel a szeretet és a bizalom témáját. Ez fontos kérdés, mert minden kapcsolatnak ez a kettő a mozgató rugója.

Mivel Srila Prabhupada is sűrűn beszélt erről, most minden különösebb kommentár nélkül Őt idézném. Aztán mindenki vonjon le olyan következtetést, amilyet akar…


"Minden tanítványomnak közösen, együttműködve kell terjesztenie ezt a Szankirtan Mozgalmat. Hogy ha nem működtök együtt, akkor a munkámat megállítjátok. A mi Közösségünk olyan, mint egy nagy család, és a kapcsolatunknak a szereteten és a bizalmon kell alapulnia. Fel kell adnunk a harcos hangulatot és arra kell használnunk az intelligenciánkat, hogy előre vigyük. El kell fogadnod az Istentestvéreid segítségét."
Levél Upendrának, Los Angeles, 1970. Augusztus 6.

"Az a kérésem feléd, hogy próbáld követni a helyi autoritást, a templomvezetőt, a GBC-t, stb – működj együtt velük szépen. A mi mozgalmunknak az alapja a szeretet és a bizalom, ezért ha mi nem működünk együtt, akkor hol van a szeretet és a bizalom? Kövesd a szabályokat nagyon szigorúan eltérés nélkül, japázzál 16 kört, legyél ott a leckén és a mangala-aratin és minden rendben lesz."
Levél Krisnavesának, Bombay, 1975. január 16.

"A mi ISKCON-nunknak mint egy családnak a szeretetre és a bizalomra kell alapulnia, ahogy egy apa nem örül ha valamelyik gyermeke elszakítja a családi kapcsolatokat, ugyanígy én se vagyok boldog, amikor problémák vannak a mi ISKCON-családunkban. Ezért kérlek ne is gondolj arra, hogy mint lelki gyermekem elhagyjál."
Levél Isanának, Kalkutta , 1970. Szeptember 21.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr435141954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása