Élet dolgai 2. rész

2013.05.09. 01:16

Itt olvashatod az előző részt.

Múltkor a felelősséggel hagytuk abba.

A nem felszabadult lelkeket a természet (karma, stb.) előbb-utóbb a másik nem felé tereli. Ezt jó tudomásul venni és normálisan készülni rá. Az eszetlen előrerohanás és vak elutasítás sohasem jó megoldás.

Nem akarok itt és most párválasztási tanácsadást nyitni, erről talán majd máskor.

Ha végül megvan a megfelelőnek tűnő személy pár év ismerkedés után bizony meg kell házasodni vele. Tudom, hogy ez ma nem divatos, de úgy is néz ki a társadalmunk.Saving-Your-Marriage-Small.jpg

Sajnos mindenki szereti nyitva hagyni a hátsó ajtót, akár menekülésre, akár új személy(ek) beengedésére, de ha másik teszi ugyanezt, akkor persze nem tetszik nekünk. Egy ponton döntenünk kell. Annyi komoly területen az életünkben csak perceink, vagy másodperceink vannak egy döntés meghozatalára, a társulás/együtt járás pár éve elég kell hogy legyen.


Régen mindig úgy magyaráztam tétovázó személyeknek, hogy a házastárs az a rokon akinél van esélyed választani. Mert az összes többinél nincs. Nagyszüleid, szüleid már adottak a világrajöveteledkor, a testvéreidet, más rokonaidat sem te választod meg. Sőt az eljövendő gyermekeidet, azok párjai, gyerekeit… És így tovább.

A fenti példa a házastársra (választott rokon) a hűségben és a hosszantartó kapcsolatban is segít. Bár sokszor nem felhőtlen a viszonyunk a vérszerinti rokonainkkal, arra azért nem gondolunk, hogy lecseréljük őket egy jobbra. (Legalább is remélem.)

Ez nem is csak a válás lehetőségéről szól, hanem az egész kapcsolathoz való hozzáállásról. Természetesen mindkét részről.

Persze mindennek van határa, mint egy családban is. Ha elviselhetetlenül viselkedik egy vérszerinti rokonunk lehet távolságot tartani. A viselkedésének súlyához  mérhetőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr945288210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása