Élet dolgai 1. rész

2013.04.22. 01:39

Sok személyt látok huszon-, sőt harminc évesen is kóvályogni az életben. Nem biztos, hogy az ő hibájuk, hisz sokszor nem látnak példát, csonka családból érkeznek és a mai társadalom is igen beteg elképzeléseket áraszt.

Sokáig gondolkodtam, hogy írjak e erről, mert semmiképp se akartam a nagy észosztó szerepébe tetszelegni, és ez látszólag nem közvetlenül a lelki élet. Viszont sokszor azt tapasztaltam, hogy amíg nem szedi rendbe valaki az életét a lelki élete is igen küzdelmes.Growing_up_tnb.jpg
Mindenki élete egyéni és vannak extra kihívások is, de legalább leírok egy-két alap dolgot amit ha van kedved megfogadsz, beépíted az életedbe, vagy hagyod a csudába.

Tanulj

Mindig. De fiatalon a legkönnyebb, használd ki, hogy nem nyom még annyi felelősség, jól fog az agyad, és még (általában) szülői támogatásra is számíthatsz. Persze ilyenkor akar az ember igazán minden mást csinálni, int unalmas dolgokat magolni, de a fenti okokból érdemes kihasználni a lehetőséget, hogy előnyt szerez a következő megméretéshez.

Dolgozz

Igen a munkához. Én még úgy nőttem fel, hogy természetes volt a munka, sőt büntetendő volt annak elkerülése. Nem voltak hatalmas fizetések, de volt lehetőség bőven. Most sajnos nincs így, de van egy másik baj is.

Ciki dolgozni. Nagyon sokan megtehetik és meg is teszik, hogy nem dolgoznak. Ők az igazi példaképek. És persze ki ne szeretne így élni, de nem biztos, hogy mindenkinek ez adatot. Akik most gazdagok előző életükben dolgoztak meg és ezt most élik fel, ami inkább szomorú. Mert nekik is kéne a dolgukat végezni.

Mint ahogy mindenkinek. A munka=kötelesség.
Természetesen ez a legkisebb gyerekekre ez nem vonatkozik és ezért sokan szeretnének egy gyereki állapotban maradni felnőtt lehetőségekkel, de ez sajnos nem megy. Mert a függetlenség és a felelősség együtt jár.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr905235432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása