A Szent Név piaca

2013.11.16. 01:43

Srila Bhaktivinoda Thákura

Boro sukher khabor gái
Dáláler Gítá—Az árus dala
(a Vaisnava-siddhánta-málából)

nityanand.jpg(1) Örömhírt hoztam! A Surabhi-kunja nevű helyen, Sri Navadvípában, megnyílt a Szent Név Piaca—Maga az Úr Nityánanda a Tulajdonos!

(2) Csodálatos dolgok történnek ezen a boldogsággal teli piacon! Sri Nityánanda Prabhu nagyban árulja a tiszta Szent Nevet. Az ár csekély: csupán a hit.

(3) Amikor látja: a bhakták alig várják, hogy megvehessék a Nevet, az Úr Nityánanda először alaposan felméri alkalmasságukat, aztán, a kiszabott áron, eladja nekik a Nevet.

(4) Drága barátaim! Ha valóban meg akarjátok venni a tiszta Szent Nevet, gyertek velem, mert hamarosan találkozom ezzel a Nityánanda Mahájanával.

(5) Így végre megszerezhetitek magatoknak a tiszta Szent Nevet. Persze én is leveszem a nekem járó jutalékot, s így mindhármunk vágya teljesül.

(6) Sri Nityánanda Prabhu annyira kegyes, hogy beéri a Szent Névbe vetett hittel, s cserébe a legfelsőbb rendű isteni boldogságot adja.

(7) Amikor Nitái látja, hogy Gaura nevét énekelve az ember szeméből kicsordul a könny, azonnal megad neki minden támogatást, sőt, minden isteni fenséget is.

(8) Az ilyen embernek valódi megvalósítást ad Sri Krisna tanításairól, melyeket a Bhagavad-gítá és a Srimad-Bhágavatam írnak le. Minden elképzelhető kegyet megad, s közben ügyet sem vet az ember származására, vagyonára, világi tudására vagy testi erejére.

(9) Most pedig, kedves barátaim, itt az ideje, hogy hátat fordítsatok máyá ravasz csapdáinak. Ha családosok vagytok, maradjatok otthon; ha lemondottak vagytok, éljetek az erdőben. Bármelyikről is legyen szó, semmi nem fog többé zavarni benneteket.

(10) Nem kell többé rettegnünk a Veszekedés szörnyű korszakától, mert a legkegyesebb Úr, Nityánanda, válogatás nélkül mindenkinek—még az emberiség legaljának is—osztja a Szent Nevet.

(11) Bhaktivinoda hangos szóval kiáltja, “AZ ÚR NITYÁNANDA LÓTUSZLÁBÁN KÍVÜL NINCS MÁS MENEDÉK!”

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr475635327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása