Élet dolgai 3. rész

2013.05.31. 01:09

Azt hittem, hogy a házasságról írottak kiverik a biztosítékot néhányaknál, de nem. Na, most akkor tovább megyek.

A házasság célja a család. Talán ezzel senki se vitatkozik. Viszont a család az jelenti, hogy van gyerek is. Ez a természetes, mind társadalmi, mind gazdasági, mind vallási okokból. Én a harmadikkal foglalkoznék inkább.

Érdekes, hogy a vallásos keresztény, hindu, muszlim, stb. családokban a sok gyerekes modell a természetes, a bhakti-jóga rögös útját járóknál a gyermektelenség dívik.

Persze a probléma összetett. Nyílván komoly gazdasági teher és felelősség a gyermek, de ahogy látom inkább a második a fő ok. De erről már beszéltünk.

Véleményem szerint nagyon fontos, hogy ez helyre billenjen, mert ez az egészséges több szempontból is, amiket már említettem. Talán a példát erejét még kifelejtettem.

(Nagyon fontos: ez semmiképp se arról szól, hogy „biztos azért mondja Vijaya, mert neki...”. Ez most egy tárgyilagos írás, amiről így gondolkodtam a gyermekeim előtt is)

Természetesen a tudati változáson kívül még sok segítséget adhatunk egymásnak. 1csop.jpg
- Megértést. Bizony más lesz az élete a gyermekvállaló családnak. És nem könnyebb.
- Lelki támaszt. Nehezebb eljutni a templomba, a saját lelki gyakorlatokra inspirációt nyerni két szaros pelenka közt…
- Gyakorlati segítséget. Ha csak heti pár órában felajánljuk, hogy a maradék köreink közben eltoljuk a kicsit a babakocsival, vagy vigyázunk rá, hogy ne bontsa le a házat, rengeteget segít. Plusz komoly tapasztalatokat is nyerhetünk vele 
- Pénz. Nem azt ajánlom, hogy közvetlenül adjunk (de ez se kizárt), de ha például támogatjuk a helyi óvodát, iskolát, akkor olcsóbbá tudjuk tenni, hisz annak már a létezése is csoda.
- stb…

Remélem nem bántottam meg senkit ezzel az írással, és fontos, hogy tudd, én végsőkig tisztelem mindenki döntését, de attól még úgy gondolom, hogy ez egy olyan (tabu) téma amiről kell, érdemes beszélni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr1005330164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása