Akarsz változást?

2013.05.23. 01:58

Mindenkinek van valami amivel nem elégedett, de nem biztos, hogy tényleg akarja, hogy az a bizonyos dolog meg is változzon. Persze úgy biztosan bírná, hogy abban neki ne kelljen semmi erőfeszítést tenni és a komfortzónája se csorbulna.

Pedig a változás bizony változással jár. Vagy mi teszünk plusz, vagy más irányú erőfeszítést, vagy más mozdít ki minket. Az utóbbi esetben persze elkezdhetünk sipítozni, visszamenekülni a barlangunkba és gyorsan eltávolítani a zavarkeltőt. Pedig lehet, hogy eredetileg mi kértük meg erre…

Ezen hogy lehet változtatni?

Nagyon tisztában kell lenni, hogy mit akarunk. Hiába kényelmes egy út, ha nem oda vezet ahova el akarunk jutni. A fél tábla csoki kétségtelenül finom és elégedetté teszi egy időre a nyelvet és az elmét, de a tükörrel már bajban van :).

Ha komolyan az a célunk, hogy le akarunk fogyni, akkor bizony le kell részben, vagy egészben mondanunk a csokiról.

images (1).jpg

És ez még nem egy bonyolult dolog, mégis ilyeneken bukunk meg nap mint nap.
Az elvek, vagy személyek akik az elveket képviselik számunkra külső tényezők akiket vagy elfogadunk vagy elutasítunk. Sokszor ezt elég élesen tesszük. Sajnos ennek az eredménye az lesz, hogy egyedül maradunk a saját elménkkel, vágyainkkal, karmánkkal stb. Pedig ez nem túl vonzó lehetőség.

Biztos, hogy egyedül boldogulunk?

Biztos, hogy nem. Nyilván mindig maradnak szabályok amiket betartunk, mert e nélkül az állati szinten lennénk, de az emberi szint magassága, vagy mélysége sem mindegy, hogy hol van.

Ezt megtapasztaljuk ebben és a következő életünkben is.

Rajtunk áll.

„Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban.” Gandhi

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr325312959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása