Suddha-bhakata

2013.01.24. 01:49

Srila Bhaktivinoda Thakura: Suddha-bhakata

(a Saranagatiból)

(1) A tiszta bhakták lótuszlábának pora segíti az odaadó szolgálatot, míg a vaisnavák szolgálata maga a tökéletesség, melyben az istenszeretet zsenge kúszónövénye gyökerezik.

(2) Gondosan megtartom az Úr Mádhava kedvteléseiről megemlékező szent napokat—például az Ekádasit és a Janmástamit -, mert anyaként táplálják az odaadást. Lakhelyemül nagy tisztelettel és szeretettel Krisna kedvteléseinek szent helyszíneit választom.

(3) A szerető bhakták társaságában ellátogatok minden olyan helyre, ahol az Úr Gaurasundara járt, hogy kedvteléseit végezze.

(4) Az elmém mindig a mridanga hangjára áhítozik, s a szívem táncot jár az elragadtatástól, ha olyan kirtanát hallok, amilyet az Úr Gauracandra elrendelt.

(5) Amikor megpillantom az isteni pár, Sri Sri Rádhá-Krisna murti-formáját, határtalan öröm tölt el. Az Úr prasádájának megtisztelése révén legyőzök minden evilági illúziót.

(6) Otthonom Goloka Vrindávanává változik, ha azt látom, hogy ott az Úr Hari imádatát és szolgálatát végzik. Amikor megpillantom a Gangeszt, az Úr Visnu lótuszlábaitól eredő nektárfolyót, határtalan boldogság tölt el.

(7) A szent tulasi-fa látványa megnyugtatja a lelkem, mert tudom, hogy ez az Úr Mádhavának is örömet szerez. Valahányszor sákot, az Úr Caitanya kedvenc ételét eszem, úgy érzem, érdemes élni.

(8) Bármit kapjon Bhaktivinoda, ami elősegíti az odaadó szolgálatot, azt mindig nagy örömmel fogadja el.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr365143268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása