Kicsik vagyunk

2012.09.21. 01:23

Kedden tartottam egy elég szókimondó leckét. Úgyse voltunk túl sokan… J

Mennyire vagyunk fontosak, miért nem japázunk, miben hiszünk, mire (nem) jó a facebook, és miért érezzük rosszabbnak magunkat, mint az elején? stb…

Itt tudod letölteni.

 

"A Meru-hegy lábánál más hegyeket is találunk, gyönyörű elrendezésben, ahogyan a rostok helyezkednek el egy lótuszvirág örve körül. Nevük Kuranga, Kurara, Kusumbha, Vaikanka, Trikúta, Sisira, Patanga, Rucaka, Nisadha, Sinivása, Kapila, Sankha, Vaidúrya, Járudhi, Hamsa, Risabha, Nága, Kálanjara és Nárada.

A Sumeru-hegy keleti oldalán van két hegy, a Jathara és a Devakúta, amelyek észak-déli irányban 18 000 yojana [144 000 mérföld] hosszúak. A nyugati oldalon szintén van két hegy, a Pavana és a Páriyátra, amelyek ugyanilyen hosszan terjednek ki észak-déli irányban. A déli oldalon emelkedő két hegyet Kailásának és Karavirának nevezik; ezek kelet-nyugati irányban tesznek ki 18 000 yojanát. Az északi oldalon is van két ugyanilyen hosszú, kelet-nyugat irányban húzódó hegy, a Trisringa és a Makara. E hegyek szélessége és magassága 2000 yojana [16 000 mérföld]. Ez a nyolc hegy veszi körül a Sumerut, a színarany hegyet, ami olyan fényesen ragyog, mint a tűz.

A Meru csúcsának közepén található az Úr Brahmá városa. E városnak mind a négy oldala tízmillió yojana [nyolcvanmillió mérföld] hosszú. Az egész aranyból van, ezért a művelt tudósok és bölcsek Sátakaumbhinak nevezik.

Brahmapuri körül találhatók a bolygórendszerek nyolc fő irányítójának lakhelyei, Indra királyéval kezdve. Hasonlítanak Brahmapurihoz, de méretük csupán egynegyede annak.”

Srimad Bhagavatam 5. ének 16. fejezet 26-29 verse

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr355143139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása