Türelem-játék

2012.06.22. 01:03

A napokban volt egy jó tapasztalatom arról, hogy a gyereknevelésben mennyire fontos a türelem. Na meg egy kis példamutatás és jó társulás.


Szubál fiam másfél-két éves kora óta nehéz rávenni, hogy a vaisnava külsőségeknek megfeleljen.

Persze nem valami hatalmas lázadásra kell gondolni, csak a dhoti (az a furi férfi „szoknya”) csak percekig volt rajta, mert nem tartotta praktikusnak a játszáshoz, rohangáláshoz, tilakot nem hagyta felfesteni a homlokára és a hajvágás sem egy egyszerű attrakció volt nála.

De a napokban valami megváltozott.

Ő kérte, hogy dhotiban lehessen, majd másnap az oviba is úgy akart menni. Külön kéri, hogy legyen tilakja, sőt egész nap nem lehet letörölni, és kedd este ő kérte, hogy az én hajvágásom után, hogy az övét is vágjuk le.

Mert hogy „apának is”. Persze, eddig is ezt mondtuk neki, de ő most hozta meg e a döntését.

Persze nem vagyok illúzióban, hogy sok minden fog még változni pluszban és mínuszban, de egy pár tanulságot azért levontam:
-    Érdemes türelmes lenni
-    Érdemes kitartónak lenni
-    Érdemes jó példát mutatni
-    Érdemes olyanok közé terelni, ahol ezt a példát látja

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr155143040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbonc 2012.06.22. 08:17:33

Hari Hatalmas fazon:)
süti beállítások módosítása