A válásról

2012.05.10. 01:24

Olvasgatva a Srimad Bhagavatam 5. énekét egy érdekes versre találtam.

Nagyon sok bölcs, okos ember próbálja megfejteni, hogy miért szakadnak meg komoly kapcsolatok.

A Szentírás ad erre egy magyarázatot:

Az emberek néha annak ellenére, hogy ellenségek, összeházasodnak, hogy újra és újra beteljesülhessenek vágyaik. Sajnos ezek a házasságok nem tartanak sokáig, és a házastársak a váláson keresztül vagy más úton újra elszakadnak egymástól.

MAGYARÁZAT:   Ahogyan azt korábban említettük, minden feltételekhez kötött lélek hajlik arra, hogy csaljon, még a házasságban is. Ebben az anyagi világban a feltételekhez kötött lelkek mindenhol irigyek egymásra. Egy darabig talán barátok, végül azonban újra ellenségekké válnak, és harcolnak a pénzért. Néha összeházasodnak, aztán a válás vagy valami más újra elszakítja őket egymástól. Összességében véve az együttlét sohasem tartós. Csaló hajlamaik miatt mindketten mindig irigyek maradnak. Annak köszönhetően, hogy az anyagi hajlamok az uralkodóak, válás és ellenségeskedés még a Krisna-tudatban is előfordul.”
sb.5.14.37.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr715142998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása