70 kg

2011.10.13. 21:39

Ennyi vagyok most.

Tudom, nem egy nagy dolog, meg amúgy se ez a test vagyok, de ha már mindenről hírt adok, akkor erről is.

Nem mintha valami iszonyúan dagadt lettem volna, hisz a rekordom 78,8 volt, de azért így sokkal jobb. Könnyebb mozogni, hajolni, kisebb pocak, hurkák, nem érnek össze a combok, stb.

A testünk is Istené, ezért úgy kell vigyáznunk rá. Anorexiásak ne legyünk, de a fölös súlyok nem csak nem esztétikusak, de veszélyesek is. Sok mindenben nem értenek egyet az orvosok, de a kifejezetten romboló szenvedélyek után a kövérség a legnagyobb rizikó.

Mi a recept?

Nem fogok fitness-guruként tetszelegni, de hátha nekem is hisztek egy kicsit.

1.    Tudatos táplálkozás
Mit, mennyit, mivel, mikor és hogyan. Megdöbbentően kevés elég a test fenntartásához. Fiatalkorban megoldja a szervezet, de 30 fölött ezt szigorúan bünteti.
Időt, pénzt energiát takarítasz meg, ha erre figyelsz. A fölöslegesen bevitt étel kidobott pénz, ami leterheli, lefárasztja a szervezetet és a fél életedet a WC-n töltöd.
Aztán amikor fogyni akarsz megint csengethetsz keményen.

2.    Rendszeres mozgás
Heti 2-3 intenzív edzés. Persze minden idő drága, de a korházban eltöltött is…
Ha elosztod heti szinten, akkor rájössz, hogy ennél sokkal többet töltesz el fölösleges dolgokkal.
Napi szinten is érdemes nem eltepedni, hanem mozogni valamit. Japázás közben sétálni, napközben gyalogolni, lépcsőzni, biciklizni, gyerekkel ugrabugrálni.
Sajnos a legtöbb munka ülős, ezért ezt mindenképpen kompenzálni kell.

Ennyit mára Vijaya „update” Gauranga dastól :)

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr625142794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása