Sikertörténet

2011.08.08. 03:11

Nem szégyen másoktól tanul, pláne olyan dolgot, ami működik.

Érdemes elolvasni ezt a cikket a Pixar meneteléséről pláne azért, mert nemrég feltett Steve Jobs beszédben is szó van róla.

Itt egy részlet az írásból:

„Fontos az is, hogy Lasseter legalább annyira tartja magát történetmesélőnek, mint animációs szakembernek. A legfőbb szerinte, hogy legyen egy jó sztorija, érdekes karakterei, és az egésznek egy varázslatos világa. "Amikor már van egy történetünk, hozzátesszük a storyboard kézzel készített rajzait - ezt hívjuk sztoritekercsnek -, és felveszünk hozzá ideiglenes hangot, ideiglenes zenét és effekteket. Aztán leülünk egy társasággal, amit én csak "kreatív agybizottságnak" hívok, és megnézzük egyben az egészet.

A cég összes rendezője, és a kulcspozíciók betöltői összejönnek három-négyhavonta, és függetlenül attól, hogy hol tart épp a film, megnézik. Ismerik a mondást: 'Hibázhatsz, de olyan gyorsan hibázz, ahogy csak tudsz.' Szóval ez a bizottság majd megmondja, hol hibáztál, és hol nem. És az én jegyzeteim vagy hozzászólásaim semmivel sem érnek többet a többiekénél. Ez segít megtartani a kreatív atmoszférát." Lehet, hogy ez mind túl szépnek hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, de eddig senki sem akadt, aki megcáfolta volna.”


A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr525142703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása