Az ISKCON 7 célja

2011.03.13. 03:34


Ha valamit csinálsz (akár kicsit, akár nagyon) érdemes tudni az alapjait.

Bár manapság bátran ír/mond mindenki véleményt a Mozgalomról, de az eredeti, Srila Prabhupada által 1965-ben lefektetett fő célokat nem biztos, hogy ismeri.ISKCON logo

Ebben semmi titkos nincs, ezért most itt elovashatod:


A Krisna-tudat
Nemzetközi Szervezetének hét célja:

(a) Hogy módszeresen terjessze a lelki tudást a társadalomban, s az embereket a lelki életre nevelje azzal a szándékkal, hogy az élet értékeinek egyensúlyát visszaállítsák, s így a világra igazi egység és béke köszöntsön.

(b) Hogy a Krisna-tudatot úgy terjesszék, ahogyan azt a Bhagavad Gita és a Srimad-Bhagavatam kinyilvánítja.

(c) Hogy a Közösség tagjait egyesítse és közelebb vigye Krisnához, a legfőbb lényhez, s ezzel a közösség tagjaiban és az emberiségben kifejlessze azt az eszmét, hogy minden lélek az Istenség (Krisna) minőségének része.

(d) Hogy tanítsa mindenkinek a sankirtan mozgalmat, hogy bátorítson a sankirtan mozgalomra, Isten szent nevének közös éneklését, ahogy azt az Úr Sri Caitanya Mahaprabhu kinyilvánította tanításaiban.

(e) Hogy a tagok és az egész társadalom számára a kedvtelések színhelyén szent helyet emeljen, Krisnának szentelve azt.

(f) Hogy a tagokat közelebb hozza egymáshoz, hogy egy egyszerűbb és természetesebb életformát taníthassanak.

(g) Hogy a fentebb említett célokat szem előtt tartva rendszeresen kiadványokat, folyóiratokat, könyveket és különféle írásokat adjon ki és terjesszen.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr765142553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása