Ezzel a címmel találtam egy nagyon jó cikket, amit most a hosszúsága és persze a korrektség miatt inkább linkelek itt.

Szerintem a téma nagyon jó és érdekes.

Itt egy részlet az írásból:

„Kinek, minek hisz mégis ez generáció? Újra és újra elővéve azóta a kérdést, egyre inkább kirajzolódik a modern magyar társadalom kiszolgáltatottsága. "Haveromnak, családtagnak, ha ott volt" - talán ez a leggyakoribb válasz. Tehát annak, akivel fennáll valamilyen személyes kapcsolat - ebből alakul ki a bizalom. Nincs megelőlegezett, csak közvetlenül megszerzett bizalom.”

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr555142545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyetván Katalin 2011.03.05. 09:47:41

Bizony! Sőt, a médiák igen széles skálán húzódó befolyásának, kezdve a direkt agymosástól egészen a finom, elrejtett, szimbólum-rendszeres manipulációig! A mai generáció-mind bármelyik előző is- szellemi-fizikai-lelki rabszolgaságra van ítélve,ám az a félelmetes, hogy eközben látszólag szabadnak élhetik meg magukat! Ez az óriási "szabadság" csupán látszat, mert e "fejlett" technokrata korban is igen jól gondoskodnak arról,hogy NE legyen igazi belső szabadáság, sőt még idő sem önmaguk igazi lényének meg/kiéléésre. Kiiskolázására. A hivatalos oktatás kitűnően szolgálja ki ezt az el-embertelenítő rendszert,mely vagy teljesítmény kényszerre rugdosss a fiatalokat, vagy hagyja őkat éppen csak bukdácsolni- mindkét esetben ugyanazzal az eredménnyel: igazi tudásról szó sincs! A mai fiatalok semmit nem tudnak önmagukról, a lét céljáról és végső értelméről. Elvették tőlük például az időt...Nem csupán jövőkép nincs, de a napi teendők is a fölösleges dolgok megtanuláa köré szövőnek, majd jön a szellemi-fizikai elcsábulások káprázata..Ha lelkük finoman jelez és már gyerekkorban magas a várnyomás, számos idegrendszeri tünet nehezíti a mindennapokat, akkor azonnal ott vannnak a "segítő" eszközök,melyek tovább rontanak a helyezten. Totális figyelem-elterelés folyik, a személyiség letiprása,az embertelenségeknek termsézetessé tevése,hogy semmi ne sokkoljon már! Ezért árasztják reájuk a legborzalmasabb horro filmeket, valóban. A "kitervelt" emberanyag majd egy érzéketlen csorda lehet így, csupán fogyasztásra és alantas, sötét erők kiszolágálására kitenyésztve. Ám én optimista vagyok. A borzalmak és szenvedések ember által alkotott világában fény villan fel egyes szívekben! Rájövünk, MINDEN élet számít és elkezdjük keresni egymást...először mi,akik ezt felismerjük...S ez gyorsan terjed! Tudjátok, mire vagyok büszke? A mi kis országunk egyre növekvő számban ontja a jóérzésű, az élet elleni erőszakot elutaító embereket.....::-)Vegán éttermek nyílnak, ételt osztunk a hajléktalanoknak, s a köd elkezd feltisztulni....Felsejlik Isten alakja, s megértjük helyzetünket itt, a Földön..Egyre többen értjük meg és éljük meg az Abszolút Igazságot! Ki Krisnaként, ki Krisztusként! A lényeg, a SZERETET. S ha egyszer ezt megértik a mai gyerekek és fiatalok, akkor megrázzák magukat, felébrednek és fellázadnak. A világ élhető lesz, összekapcsolódnak a Természettel, megélik az igazi jóságot, szépséget. Ehhez azonban az kell, hogy GONDOLKOZZANA - legyen rá idő és erő...csak elkezdeni nehéz, mint ahogyan egy elvarázsolódásból sem könnyű kilépni. Ám ha egyszer ez sikerül!!! Akkor a világot nagyon széppé tesszük...v Pédákkal tanítsuk gyerekeinket. Mutassuk meg nekik a szabadságot, a lélek örök tisztaságát, a szeretet- létet, Isten arculatát.. vegan for love Hare Krisna

Gyetvan Katalin 2011.03.07. 08:33:32

Ki ért ezzel egyet...?
süti beállítások módosítása