Népfelkelések

2011.02.27. 03:33


Aki olvassa ezt az oldalt, az tudja, hogy nem szoktam a napi politikáról írni. Néha beteszek egy-egy cikket ami valahogy praktikus lehet másoknak, de mást nem.

Most mégis kivételt teszek. Az utóbbi hetekben Tunézia és Egyiptom után Líbiában, Marokkóban, Jemenben és Algériában és Bahreinban is utcára vonultak az elégedetlen tömegek. Ezek (legtöbbje) nem kicsi ország, ahol 30-40 éves diktatúrákat söpör el most a népharag.

Persze nem mindenhol ugyanaz a helyzet, de hasonló. Hiába van a vezető kezében minden létező hatalom, politikai, katonai, minden, mégis valahogy most nem tudják megállítani az embereket még úgyse, hogy közéjük lőnek géppisztolyokkal, rakétákkal.

Nagy igazságharcosnak tartom magam, de azért ez már nekem is durva. Vajon ki merne odaállni?

Volt egy hír, ami szintén szíven ütött. Útszélén agyonlőtt líbiai katonákat mutattak, akik megtagadták, hogy lőjenek saját fegyvertelen népükre. Te mit tennél?

1988-ban lettem katona és akkor még szocializmus volt és nagyon féltek, hogy az emberek fellázadnak, mint ’56-ban. Ahogy bevonultunk rögtön a tömegoszlatásra kezdtek kiképezni minket, de erről majd később írok részletesen.

Egy átlag embernek nehéz belegondolnia, hogy milyen, amikor igazi fegyver van valaki kezében.
Nem olyan, mint a filmeken.

Persze, ezektől a felkelésektől nem fog változni semmi. Igazi lelki értékek és tudás nélkül csak a tömegek vágyainak a körforgásával ismétlődik a történelem…

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr375142539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rajahamsa 2011.03.02. 21:21:20

Haribol! Teljes mértékben egyetértek. Csak az utolsó bekezdéshez lenne egy kis kiegészítésem. Természetes, hogy a tüntetőknek még elképzelésük sincs, hogy mit kezdenek a kiharcolt szabadsággal. Nem a lelki értékekért küzdenek, jelen pillanatban egy dolog foglalkoztatja őket, hogy az életük ne egy tömeggyilkos szeszélyeinek legyen kitéve, aki ha gondol egyet kiírtja a családjukat + a fél országot. (A videót nem a horror miatt osztom meg, csak szemléltetni, hogy miért is lázadoznak.) http://index.indavideo.hu/video/Recsegnek_az_oreg_arab_diktaturak Itthon is a rendszerváltás után az ország vezetése sem a lelki értékek útján haladt, mégis most lehet templomunk, szabadon gyakorolhatjuk a Krisna-tudatot. Ez jelenleg pl. Líbiában nem lehetséges. Ellenben, ha az arab országokban is vége a "sötét középkornak", talán ott is megerősödhetnek a lelki mozgalmak. Világbéke...

Ismeretlen_117989 2011.03.03. 04:53:29

Köszönöm a kiegészítést, kedves bölcs! Bárcsak neked lenne igazad és élhetőbb rendszert kapnának a szegény jivák. Lehet, hogy még Srila Gurudeva is beugrana oda egy kis harinamara...
süti beállítások módosítása