Lecke a társadalomról

2010.12.29. 03:33

Aktuális. Mindig.

Innen tudod letölteni, itt pedig meghallgatni:

"Prithu Maharaját olyan nagyszerű tettek jellemezték, s olyan nagylelkű módszerekkel uralkodott, hogy a különböző bolygók királyai és félistenei még mindig követik a nyomdokait. Ki ne törekedne rá, hogy dicső tetteiről halljon? Jómagam egyre többet szeretnék hallani Prithu Maharajáról, hiszen tettei oly jámborak és áldásosak.elefánt és zsiráf
     

MAGYARÁZAT: A szent Vidura azért akart újra és újra Prithu Maharajáról hallani, hogy példát mutasson a hétköznapi királyoknak és vezetőknek. Mindannyiuknak vágyniuk kell rá, hogy ismételten halljanak Prithu Maharaja tetteiről, hogy a nép békéje és jóléte érdekében ugyanolyan lelkiismeretesen tudjanak uralkodni birodalmuk vagy államaik felett. Sajnos napjainkban senki sem akar hallani Prithu Maharajáról, és senki sem akarja követni a nyomdokait, ezért egyetlen nemzet sem boldog a világon, és a lelki élet megértésének útján sem lép előre, holott ez az emberi élet egyetlen célja és feladata."

Srimad Bhagavatam 4. ének 21. fejezet 10. vers

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr755142473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_114807 2010.12.29. 09:50:31

Hú nekem az utóbbi időben Pritu Maharaja története és tanításai a kedvencem, s főleg most a 18. fejezetet olvastam és a kedvenc magyarázatom a 8. versnél van, és azért is kaptam fel rá a fejemet, mert Prabhupada olyan szépen összesűrítette a a boldog társadalomhoz szükséges elveket és gyakorlati dolgokat, hogy érdemes lenne kiplakátolni vele nem csak a várost, de a templom falait is. Érdemes lenne elolvasni. A magyarázat egyébként a megfeleselő élelmezésről szól, ami divat lett mostanában, mert mindenki aggódik a termőföldekért és mindenki túlnépesedésről papol, meg ki tudja milyen ostobaságokról, pedig hát igen egyszerű lenne a probléma megoldása, -ami a yagja végzése, az ebből származó élelem egyenlő elosztása és az érzékkielégítés kordába tartásából áll. Ezt a három dolgot említi Prabhupada. Mostanában ateista módszerekkel próbálják megoldani a társadalmi problémákat, azért mert hibásan állítják fel a bajok okát, rosszúl diagnosztizálnak amikor meg kellene oldani azokat, mert nincs mögöttük tudás. A legtöbb ember a divatos környezetvédelemben látja a megoldást és csak felszínes sebnyalogatással próbálkoznak. A legostobább dolog, amin most többek dolgoznak az az, hogy megállítsák a Föld klímájának a felmelegedését (ha jól emlékszem ilyeneket az ökovölgy oldalán is olvasni ez olyan próbálkozás, amire a Hiranyakasipu félék vágynak, hogy kezükben akarják tartani a bolygó működését, Azok igazán ostobák akik azt gondolják, hogy kedvükre állíthatják be a bolygó klímáját. Leveszem...Most fel tekerem...). Most persze jobban szeretik ha "változás" kifejezést, mert az utóbbi időben igen sok hidegre-kord volt mindenfelé és egyesek a lehűlést már a globális felmelegedés egyik anomáliájának tartják. Ügyes húzás Az emberi társadalmat nem a környezetvédelmi mozgalmak fogják megmenteni és nem is a Környezet-tudatos életmód, hanem a Krisna-tudatos életmód az, ami segíthet a bajokon és a Krisna-tudatnak az az üzenete, hogy vegyük fel az elvesztett kapcsolatunkat a lelkiséggel a Krisna-tuattal!
süti beállítások módosítása