Karácsony és a bizalom

2010.12.26. 03:36

Érdekes cikk:

"Az országban tapasztalható bizalmi deficit az egész társadalom keserves öröksége - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

Gáncs Péter kiemelte: megosztottság és bizalmatlanság jellemző a társadalomra és az egyházra is. Azt szeretnék, hogy az egyház modellt mutasson a társadalomnak, ezzel szemben a társadalom összes nyomora, feszültsége tükröződik az egyházban is - fejtette ki.

A bizalmatlanság az embereket zárkózottá teszi, és felelős a közösségek széthullásáért - vélekedett a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke.

Gáncs Péter hangsúlyozta: arról szól a karácsony, hogy Isten az embereknek bizalmat ajándékoz - ezt nem lehet kiérdemelni, megszolgálni, hanem meg kell előlegezni.

A megelőlegezett bizalom lehet az alapja annak, hogy a másik ember szívében is megfoganjon a bizalom csírája. Ha tudunk feltétel nélkül bizalmat ajándékozni, akkor remélhetjük, hogy a válasz is a bizalom lesz - fejtette ki."

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr515142469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása