Bocsánat és a tisztelet

2010.12.15. 03:33

Volt pár hete egy komment és kérdés amit a gép moderált és félrerakott:

bocsánat„Azt szeretném megkérdezni, hogy a magánéletben( vagy akár a vezetésed alatt), hogy oldottad meg ha valakit megbántottál, hogy tudtad rendezni azokat a dolgokat amiket esetleg másoknak okoztál?
Ezt azért kérdezem, mert őszintén belegondolva, ezt egy lakatlan szigeten se lehet elkerülni, sajnos folyamatosan adódnak ilyen helyzetek, láthatólag mindenkinél, és ha Neked van valami praktikád, vagy volt/van valami "rendbehozó programod", abból mások is sokat tanulhatnak, lévén hogy sokan szeretik az oldalt.”

Egy két évvel ezelőtti lecke nagyrészt válaszol erre a kérdésre. És persze még sok minden másra is.

Itt tudod letölteni, itt pedig meghallgatni:

"Maitreya, a nagy bölcs folytatta szavait: Kedves Vidurám! Az Úr Visnu, az Istenség Legfelsőbb Személyisége nagyon elégedett volt a kilencvenkilenc lóáldozat végrehajtásával, ezért Indra király társaságában megjelent a színen, s beszélni kezdett.

Az Úr Visnu, az Istenség Legfelsőbb Személyisége így szólt: Kedves Prithu királyom! Indra, a mennyek királya megzavarta száz áldozatod végrehajtását. Most eljött Velem, hogy elnyerje bocsánatodat. Ne haragudj hát rá!

MAGYARÁZAT:  Az átmánam szó rendkívül fontos ebben a versben. A yogik és a jnánik között az a szokás, hogy egymást (vagy akár egy közönséges embert is) az önvalójuknak szólítják, mivel egy transzcendentalista sohasem tekinti a testének az élőlényt. Az egyéni önvaló az Istenség Legfelsőbb Személyiségének szerves része, így az önvaló és a Legfelsőbb Önvaló minőség tekintetében nem különböznek egymástól. Ahogy azt a következő vers elmagyarázza, a test csupán egy külső fedőréteg, következésképp egy fejlett transzcendentalista nem tesz különbséget az egyik vagy a másik önvaló között."

Srimad Bhagavatam 4. ének 20. fejezet 1-2. vers

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr875142458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása