Szubál segít 2. rész

2009.06.21. 09:58

A következő részekben Szubál bebizonyítja, hogy nem csak a konyhában jeleskedik, hanem a takarításban is otthon van.

Íme, így porszívózik:

Hemangi mataji kért meg, hogy tegyem ki a következő hírt:

„A Nagy Vegetáriánus Kihívás

A belgiumi Gent városának vezetése az egészséges életmód és a környezetbarát politika jegyében arra biztatja a lakosságot, hogy hetente egy napon ne fogyasszanak húst. Ezzel javítják az egészségüket és csökkentik a károsanyag-kibocsátást. A kampányt a köztisztviselők kezdik, ám ősztől az iskolások is húsmentes ebédet kapnak hetente egyszer.

Nagyon megtetszett ez a kezdeményezés, ezért a Vegavarázs nevű internetes gasztroblog (http://vegavarazs.hu) írójaként felhívást teszek közzé: meghirdetem a Nagy Vegetáriánus Kihívás napját! Legyél egy napra vegetáriánus!
Aki csatlakozni szeretne, június 27-én, szombaton kizárólag vegetáriánus ételeket főzhet és fogyaszthat családjával. A célom, hogy bebizonyítsuk, hogy egy napot bárki eltölthet hús nélkül, úgy, hogy egészséges, finom és étvágygerjesztő ételeket eszik. Rendszeres olvasója vagyok a gasztroblogoknak, látom, hogy a nem vegetáriánus szakácsok is csodálatos húsmentes ételeket varázsolnak. Mutassuk meg a világnak! Csatlakozzatok és regisztráljatok a bejegyzés alján! A nagy nap után a résztvevők között kisorsolok (rögtönzött közjegyző előtt) egy családi belépőt Krisna-völgybe, egy vegetáriánus szakácskönyvet, illetve egy ebédrendelést (amit a nyertes választ) a Vegafutárnál.
Feltételek: A résztvevők természetesen nem főzhetnek húst (halat sem), és hogy kissé nehezítsük a dolgot, nem használhatnak tojást, gombát, hagymát és alkoholt. A jelentkezőket kérem, hogy június 30. déli 12 óráig küldjék el írásban, hogy mit ettek szombaton, és ha tehetik, küldjenek fotót a családról, az ebédről. Szívesen fogadom a recepteket is, és megjelentetem a blogon. A legjobb – fotóval ellátott receptek – megjelenhetnek a negyedévente megjelenő, Vissza Istenhez című magazinunkban (10 ezer példányban).
Kérlek benneteket, küldjétek el ismerőseiteknek a felhívást és csatlakozzatok a június 27-i Nagy Vegetáriánus Kihíváshoz!

Regisztrálj itt:

http://vegavarazs.hu/a-nagy-vegetarianus-kihivas-napja-–-csatlakozz

Hémangi”

Minden újra

2009.06.19. 06:40

Ma kora reggel megyünk klipet forgatni Rétságra egy elhagyott harckocsi-laktanyába. Izgalmasnak néz ki, meglátjuk mi lesz a végeredmény.

Ha már a klipeknél tartunk rég meséltem a régi Mantrásokról.
Íme, itt a „Minden újra”. Ez állandó koncert sikerszám. A felvételeket és a vágás DNS (Hallók Dénes) végezte, aki a legtöbb borítónkat is elkövette. Talán ebben a klipbe rakta/raktuk a legtöbb energiát. Meg is látszik. Nem is magyarázom tovább: jó szórakozást hozzá!


 

Plusz kuriózum: ennek a számnak a demóváltozata. Kowa halandzsázza fel. Hát így születnek a világslágerek…

 

Itt a 108-adik!

2009.06.18. 08:14

Mármint bejegyzés. A századikon túl szaladtam véletlenül, pedig meg akartam emlékezni róla. De így is jó, sőt jobb. 108 mégis transzcendentálisabb.

(Hallgatni való a háttérben: a 108 című szám a Mantrától. Találjátok ki, hogy melyik lemezről... :) )


Itt szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik elindítottak a bloggerek útján. Nem fontossági, hanem időrendbeli sorrendben:

Manorama prabhu: ő volt az első (igazából nem, mert Jaya Hari, csak ő viszonylag hamar abbahagyta) magyar krisnás blogíró. És minden tisztelet neki, hogy azóta is kitart. Az a legnehezebb.

Srila Sivarama Maharaja: aki, mint a lelki tanítómesterem példa nekem (nekünk) ebben is. Sok millió dolga mellett az oldala naponta többször frissül rendületlenül.

Kisora das: akinek az oldala és személye adta meg a végső lökést, hogy elkezdjem.

Ti mindannyian: nyílván azért írom, hogy valaki elolvassa, megnézze, különben csak a saját gépemen bohóckodnék, de erre azért nem számítottam: folyamatosan nő az oldal látogatottsága.

És külön köszönöm a kommentekért. Mindegyiknek nagyon örülök.

Kérlek adjátok az áldásotokat, hogy tudjam folytatni sokáig!

Szubál segít 1. rész

2009.06.17. 08:38

Szubál új oldaláról mutatkozik be: besegít a házimunkákba.

Íme itt a bizonyíték, videó arról, hogyan gyúr tésztát anyával.

Mantra interjú 2006-ból

2009.06.16. 07:05

Itt egy érdekes Mantra interjú, ami igazából egy teljes műsor, 26 perc.

A hosszán kívül a másik különlegessége, hogy a riporterek Elvis (Baka szilárd) és Peru (Perutek János) szintén bhakták és az egész műsor alatt zavarban vannak e miatt.

Próbálnak lazák lenni, mint ahogy szoktak, de közben tisztelettudóak is lenni. Nagyon vicces.

Vendégszereplés

2009.06.15. 07:42

A múlthéten feltettem a hírt, hogy szerepelek a Watch My Dying most megjelent lemezén és az ahhoz kapcsolódó filmben. Akkor letölthető volt a film, de az ominózus dal nem, mert a lemez csak pénteken jelent meg.

De most már megvan! Szóval a lemeznyitó, címadó számban (Moebius) „énekelek”. Két kiállásba varázsoltam be szanszkritul a Bhagavad-gíta catur-slokáját, 4 fő versét (10. fejezet 8-11.)

Ebben az a különleges, hogy változó intenzitással, de kb. 23 éve zenélek és még nem szerepeltem soha más zenekar lemezén.

Ez is nagyon extrémen indult. Gábor, a wmd énekes felhívott, hogy látta blogomon amikor harmóniummal játszok és éneklek és úgy gondolta, hogy valami ilyesmit kéne a lemezre is rá bigyóznom. Épp a kocsimban ültem és szakadó esőben kóvályogtam.  „Jó”, mondtam „és mikor?”,  „mondjuk ma?”, hangzott a válasz.

Szerencsére mégse lett aznap belőle felvétel. Elküldték neten a számot és itt, a saját próbahely/stúdiónkban kitaláltam rá valamit. Hát ez lett:


Ja, és nagyon fontos: Jaya Harinál vették fel nagyrészét és ő keverte a lemezt. Nagyon nem Magyarország!

 
Zárszóként álljon itt a négy vers fordítása:    
„Én vagyok az eredete a lelki és az anyagi világnak, minden Belőlem árad. A bölcsek, akik tudva tudják ezt, odaadóan szolgálnak és teljes szívből imádnak Engem.
Tiszta híveim gondolatai Bennem lakoznak, életüket teljesen az Én szolgálatomnak szentelték. Nagy örömet és elégedettséget éreznek ők, amikor felvilágosítják egymást, és Rólam beszélgetnek.
Akik szüntelen odaadással és szeretettel szolgálnak Engem, azoknak megadom azt az értelmet, amellyel eljuthatnak Hozzám.
Különleges kegyemből Én, aki szívükben lakozom, a tudás fénylő lámpásával szétoszlatom a tudatlanságból származó sötétséget.”

süti beállítások módosítása