Karácsony 2. rész

2009.12.19. 06:56

Az ajándék

Már az előző részben felmerült az ajándékozás kérdése. Érdekes megvizsgálni, hogy mi a motivációnk, hisz ez a legfontosabb. Biztos? Nem a doboz mérete? Nem tudom, hogy kinek milyen tapasztalata van, de visszaemlékezve harmincvalahány karácsonyra sokszor megtapasztaltam ezt.

Egyfelől azt, hogy nem a méret a lényeg, lehet a pici is értékes. Aztán azt is, hogy nem biztos, hogy a drága az értékes. Egy lakatlan szigeten 3 napi éhezés után minek örülnél jobban: egy aranytömbnek, vagy egy szelet kenyérnek. Az értéket, mindig a vágyunk és a szükségletünk határozza meg. Ezért nagyon fontos, hogy egy vallásnak, önmegvalósításnak, vagy bármilyen más lelki folyamatnak egy értékrendszernek kell lennie, ami a vágyainkra és a szükségleteinkre hat.

Ezért úgy érzem az ajándékozásnál is ezt kell figyelembe venni. Minek örülne a legjobban és mi szolgálja (vagy legalább nem akadályozza) a lelki fejlődését. Aztán ez nem könnyű olyan személyekkel, akiknek nagyon más irányúak a vágyaik, de azon érdemes elgondolkodni, hogy akkor kit csapunk be.

Érdekes tapasztalat volt, hogy idén sok év után néhány ajándékot saját magunk készítettünk a feleségemmel. Egyfelől abszolút egyediek lettek és sokkal többet gondoltam az adott személyekre.

Ha akarsz, te is tehetsz egy próbát: itt egy ingyenes naptárkészítő program.

Neked van valamilyen ötleted? Kérlek, oszd meg velünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr475142083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása