Az alábbi hír elég friss.

Vicces, ahogy próbálják kutatni, megmagyarázni a dolgokat. Ahelyett hogy Isten más kinyilatkoztatásait figyelembe vennék (pl. : Védák), inkább tudósok és saját spekulációik után futkorásznak.

Utazó könyvosztó bhakták, Krisna-hívők mesélik, hogy titokban jó pár felvilágosult, értelmes keresztény pap vásárol tőlük a Srimad Bhagavatam köteteiből. Ez jobb, mint azon tanácskozni, hogy hogyan fogjuk megtéríteni az UFO-kat… :)

"Az egyház vezetői összeegyeztethetőnek tartják a Bibliával a földönkívüli, intelligens élet létezését, és már arra készülnek, mit mondjanak a híveknek, ha a tudósok egyszer tényleg találkoznak az idegenekkel.

Rómában tartja első asztrobiológiai konferenciáját a Tudományok pápai akadémiája, a katolikus egyház legmagasabb rangú teológiai-tudományos szervezete. A konferencia fő témái a földön kívüli intelligens élet lehetősége, és annak az egyházzal és a hittel kapcsolatban felvetett kérdései.

Az egyház nagy utat járt be a tudomány tételeinek elfogadása terén azóta, hogy 4-500 éve még eretneknek kiáltották ki, és megégették azt, aki azt állította, hogy nem a Föld a világmindenség közepe. Kopernikusz és Galilei óta sikerült eljutni addig, hogy már Darwin evolúcióelméletét is összeegyeztethetőnek tartják az egyház vezető teológusai a Bibliával, és az esetleges földön kívüli élet létezését sem utasítják el.

Jose Funes, jezsuita csillagász, a konferencia egyik szervezője azzal nyitotta meg az eseményt, hogy ahogyan a földi élet csodálatosan sokszínű, úgy nem vethetjük el, hogy más bolygókon is teremtett Isten intelligens életet. Ez a feltételezés nem ellenkezik a keresztény hittel, sőt, ennek tagadása jelentené azt, hogy Isten kreatív szabadságát próbáljuk gondolatban korlátozni.

A konferencia fő témája az, hogy hogyan készüljön fel a keresztény világ arra, ha egyszer csak a tudósok intelligens lényekre bukkannak. Ez több konfliktus forrása is lehet, például ha az idegenek testfelépítése nem hasonlít a miénkre, felmerül a kérdés, hogy hogy is van azzal az „Isten az embert a saját hasonlatosságára teremtette” dologgal a Bibliában. Vagy komoly teológiai problémát jelenthet az is, hogy az idegeneknek saját megváltójuk van, vagy Jézus az ő bűneikért is meghalt, esetleg még mindig bűnösnek számítanak, és meg kell-e őket téríteni.
A konferencia programjában egyébként nem kizárólag teológusok és keresztény tudósok előadásai szerepelnek, meghallgatják szkeptikus tudósok véleményét is."

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr785142046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thomi 2009.11.13. 12:48:06

Ezt a hirt én is hallottam ,bemondták a rádioban.Bár a hír eléggé szokatlan volt de azon már nehezen tettem tul magam, hogy azon tanakodtak ha idetévednének az UFOk akkor Jézust nekik is prédikálni kellene.Erre az egyik pap azt mondja hogy ez nem biztos ,mert valoszinüleg Ök még harmoniában élnek a teremtöjükkel.... Azt gondolom az ateizmus egyik jele, amikor az ember elkezd foglakozni az ufokkal. A másik meg hogy minden szentirás leirja hogy az ember a legmagasabb rendü lény a teremtésben és még az angyalok is embertestre vágyakoznak ,mert abban megvalosithatja-megismerheti Isteni természetét.
süti beállítások módosítása