Mantra akció!

2009.09.18. 06:54

Íme, itt egy szenzációs akció, amelynek az igen bonyolult részleteit itt láthatjátok a mellékelt hirdetésen. Ezen az áron tudtok rendelni itt, a Mantra.hu webshopban, vásárolni tőlünk a koncerteken és hamarosan több boltban.

Persze, letöltheted (mondjuk pólót nehéz :) ), kiírhatod, de te is tudod, hogy a gyári cd-k gyakorlatilag örök darabok, míg a vincseszterek és az írható cd-k nem.

Amellett, hogy hihetetlen és felbecsülhetetlen értéket kapsz potom pénzért, a zenekar működését is támogatod vásárlásoddal. Most még mindegyik kiadványukból van egy kevés, de a készleteink végesek.

Hogy kedvet kapj, itt egy kritika, amit a legutóbbi lemezünkről írtak és csak véletlenül találtam rá ezen az oldalon.

"A Mantra formációja - akik nem tagadják krisnás mivoltukat -, 1999-ben adta ki legelső anyagát, s az óta is töretlenül benne vannak a hazai undergroundban. 9 év az nem kis idő, s idén már a 7. lemezt (élő korongokat nem veszem figyelembe) tarthatjuk a kezünkben. Zeneileg mindig a modernebb metálos megközelítést erőltették, amelyekben voltak hardcore-osabb témák is, hiszen a gyökereik, azért a hardcore-ban is megbújnak. Ám a modern témák nem csak fajsúlyosabb ötleteket tartalmaztak, hanem dallamokat is egyaránt. Emlékszem legelőször a Tankcsapda előtt láttam őket a Pecsában, még kb. 98 táján :).

Meg kell hagyni, hogy közel 3 évet kellett várni erre a zsírúj anyagra, de azt kell, hogy mondjam, megérte. Nagyon fontos helyet foglalnak el a szövegek, az üzenet közvetítése a zenekar életében. Ezt az anyagot már Kovalsky nélkül vették fel a srácok, s nélküle is egy remek anyagot pakoltak össze. A lemez az Audioplanet stúdiójában lett felvéve, ami Jaya Hari Das-nak a privát stúdiója, s már számtalan remek anyag jött ki eme stúdió által. Ez a stúdió tudtommal Csepelen található, a jó öreg Csepel Műveknél :). Szóval a zenekar trióban nyomja továbbra is, s azt kell mondjam, nem is kell több ember a bandába, hiszen ez a 3 ember tökéletes egységet alkot.

A sound tényleg nagyon jó, mert kristálytisztán szól, nemzetközi megszólalású az anyag. Nagyon régen voltam Mantra koncerten, s tudom, hogy a Replikával rengeteget nyomultak (persze más bandákkal is, de Csatóék élveztek prioritást), de fogalmam sincs róla, hogy hányan járnak ma átlagban Mantra koncertekre. Van egy érzésem, hogy abszolút változó a tendencia, de a zenekar évéhez mérve nem büszkélkednek mondjuk olyan táborral, mint pl : a Depresszió. Persze ennek több oka is lehet, például maga a zene. A zenével nem is lenne baj, mert abszolút emészthető produkcióról van szó, s kellőképpen hallgatóbarát is. Talán a szövegek miatt nem kapnak annyira rá, de ez is csak kifogás a részemről, mert azok is rendben vannak. Persze attól még, mert nincsenek annyian koncertjeiken, még lehet népszerű a banda.

A srácok zenéje bír kellő minimalitással, de amennyire minimál (relatív módon), annyira tud odapakolni az anyag. A dallamok is ettől bírnak egyediséggel, mert az ének is azzá teszi. A mélyre hangolt gitárok azért természetesen röfögnek rendesen. Kellőképpen megférnek a headbangelős részek is a zenében, mint amennyire a dallamos, elszállós témák is. Régebben is nagyon szerettem a bandában, hogy az elszállós részek kellőképpen elszállósak, s lehet flashelni alattuk. Abszolút remek számok sorakoznak fel egymás mellett, egy rossz szavam sem lehet rá. A mondanivaló kvalitása hasonló, mint a korábbi lemezeknél. Én azt érzem, hozzáállásban abszolút ötös a banda, mert töretlenül adják ki a lemezeket, és hisznek valamiben, ami előrébb viszi őket.

Én azért úgy érzem, hogy nagyobb odafigyelést, reflektorfényt is kaphatott volna a banda, de aki eddig nem hallott a zenekarról, tuti ledugott fejjel a homokba töltötte az elmúlt x évet az undergroundban. Mindenképpen hallgassátok meg a lemezt, mert húzós, groove-os metal / hc lemezt hallgathattok meg az új Mantra anyag képében. Nem tudok kiemelni csúcspontot, mert mindegyik szám bír egy remek egyéniséggel, s színvonalban mindegyik ott van a szeren. Tehát a Mantra nem rukkolt elő forradalmian új dolgokkal, de amit csinálnak, azt szenzációsan csinálják, nekem nagyon bejön."

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr85141986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbonc · http://www.kisbeka.hu 2009.09.18. 08:36:06

Boldog születésnapot:)
süti beállítások módosítása