A gyereknevelésről

2009.07.31. 07:11

Talán már mondtam, hogy az asztalomon van egy különleges naptár, amin minden napra van egy idézet Srila Prabhupadatól. Már kb. 4-5 éve megvan és mindig, amikor ehhez a levélrészlethez érek, megdöbbenek. Persze nem azért, mintha nem így gondolnám, csak tudom, hogy sokaknak ez sokkoló. tudom, mert mutattam már többeknek.

Most itt az alkalom, hogy mindenkinek:

"A gyerek-imádat fontosabb, mint a murti-imádat. Ha nem tudsz elég időt fordítani a gyerekedre, akkor inkább hagyd abba a pujári szolgálatodat. Ezeket a gyerekeket Krisna adta nekünk. Ők vaisnavák és nekünk nagyon körültekintően vigyáznunk kell rájuk. Ők nem közönségesek, ők Vaikunta—gyerekek és mi nagyon szerencsések vagyunk, hogy megadhatjuk nekik a lehetőséget arra, hogy tovább fejlődjön a Krisna-tudatuk. Ez egy nagyon nagy felelőség, amit nem szabad elhanyagolnunk, vagy zavarodottnak lennünk miatta." 

Levél Arundhatinak, 1972. július 30.

u.i.: Bocsánat, hogy nem magyarázom el a szanszkrit szavakat és egyebeket, de ezt az idézetet úgyis csak bhakták értik.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr1005141934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbonc 2009.07.31. 20:55:22

Én nem vagyok bhakta,de talán mégis értem. Az a mondani valója,hogy előző életükben olyan szinten álltak a Krisna-tudatban ezek a gyerekek,hogy most nagyon kedvező helyzetbe születtek meg.Vegy rosszul értelmezem?

Ismeretlen_117989 2009.08.01. 08:06:37

Sok mondanivalója van, ez az egyik. Ami talán mindenki számára üzenet, hogy komoly felelősség és kötelesség. Pujárinak lenni, Istent közvetlenül imádni talán a legnagyobb dolog, mégis...

balanuja 2009.08.03. 17:07:58

Hű ez komoly idézet!Egy szó jutott róla az eszembe amit egyetlen bhakta-szűlőnek sem szabad elfelejtenie(főleg nekem):FELELŐSSÉG.
süti beállítások módosítása