A mobiltelefon veszélye

2009.07.21. 08:23

Rengeteg cikk jelenik meg arról, hogy vajon van-e a mobiltelefonnak egészségkárosító hatása vagy sem. Általában a független vizsgálatok komoly kockázatokról írnak, viszont a mobil cégek által szponzorált „független” vizsgálatok ezeket tagadják.

Majdnem rögtön, amikor megjelentek Magyarországon a mobilok (1996), azóta használom igen intenzíven. Ma már, amikor mindenkinek van 1 (ha nem kettő) nem kérdés, hogy elkerülhetetlen. De mi az ára?

Tényleg rengeteg cikket lehet találni pro és kontra. Mivel nem vagyok tudós, orvos, vagy bármi más nem tudtam sokáig állást foglalni. Egészen addig, amíg nem láttam a mellékelt képet. Ez egy hőkép telefonálás közben. Így melegíti fel az agyvizet, mint egy mikrohullámú sütő. És ezt nem tagadja senki, csak azt mondják, hogy ez nem gáz. Biztos?

Én már az utóbbi 5-6 éve headsetet használok és mindenkit erre bíztatok. Ez a post is ezt a célt szolgálja. Szerintem érdemes komolyan venni és megtenni a lehető legtöbbet.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr425141924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ismeretlen_24757 2009.07.21. 09:25:44

http://indavideo.hu/video/Pattogatott_kukorica_mobillal

mrjd 2009.07.21. 11:36:46

és mi a helyzet a blútúszos hedszettekkel ezen a téren? van valakinek infója?

Ismeretlen_130076 2009.07.21. 18:50:59

Egyetértek, én is headsetet használok a hosszabb beszélgetésekhez, de ajánlom a mobiltelefonok úgynevezett "sar értékét, ami a fej melletti kibocsátott sugárzást adja meg egy bizonyos értékü számban. Érdemes ezt is megnézni mielőtt valaki egy mobiltelefont vásárol!Minnél kisebb a szám annál kevesebb sugárzást kapunk! Általában ezt mindenki figyelmen kívül hagyja! Itt egy néhány éve elkészült kutatási eredményről ado részletet., (A mobiltelefonok rádióhullámai károsítják az emberi sejteket -- derül ki egy négyéves kutatásból, amelyet részben az Európai Unió finanszírozott. A kísérleteket végző tudósok azonban felhívják a figyelmet arra, hogy jelenleg csak laboratóriumi körülmények között vizsgálták a mobiltelefonok hatását a sejtekre, ezt további teszteknek kellene követnie ahhoz, hogy egyértelműen megállapítható legyen, vajon a mobilok károsak-e a szervezetre. A négy évig tartó projekt során hét ország összesen tizenkét kutatócsoportja dolgozott együtt. A tesztek során emberi és állati sejteket tettek ki olyan sugárzásnak, amilyet a mobiltelefonok bocsátanak ki magukból. A mérések szerint a sugárzásnak kitett sejtekben jelentősen megnövekedett a DNS-lánc töréseinek száma, ami végső soron mutációhoz vezethet. Rákos megbetegedés gyakran a sejtek mutációjából jön létre. Mennyire veszélyes a mobiltelefonok sugárzása? A kutatók sejtvizsgálatai azt mutatták, hogy a sugárzás több száz fehérje aktivitását megnöveli. A két éve folyó tudományos munka rendkívül érzékeny mérési módszereivel bebizonyították, hogy a mobiltelefonok sugárzása valóban módosítja bizonyos emberi sejtek működést.) Hari bol!

Ismeretlen_114807 2009.07.22. 21:52:13

Ez komoly!!!
süti beállítások módosítása