Hogyan telik egy napom?

2009.06.12. 14:16

Volt egy kérdés, hogy hogyan telik egy Krisnás egy napja. Mivel ez túl tág kategória (pár 100 millió ember) és mert ez az én oldalam leírom az én átlagos napomat.

3:40-kor kelek, megfürdők és felöltözök a hagyományos férfi vaisnava viseletbe. Bemegyek a templomba a félötkor kezdődő reggeli ceremóniára. Kiscsaládom többi része ilyenkor még pihen. A mangala-árati után kb. 5-től japa-meditáció van, majd 7 órakor nyitják ismét az oltárt, kirtan, lecke (előadás) a Srimad-Bhagavatamból és 8-tól reggeli.

Ilyenkor hazacsörgök, hogy mit kérnek a reggeliből, ha kell, eldobom hozzájuk. Utána indul a verkli és csinálom a szolgálatomat, ami elég szerteágazó, de erről most nem itt írnék. 5-6 között megyek haza, gyakran együtt Szubállal és a feleségemmel, mivel gyakran itt vannak a templomi gyerekjátszóban.

Otthon játszunk még egy kicsit, vacsi, fürdetés, altatás a program. Kedd, csütörtök; edzés, egyébként mindig így megy, mert Szubál fiam olyan, mint egy kakukkos óra, mindennek időben kell lennie, különben kibukik.

9 körül fekszünk, én azért, hogy sikerüljön a korai kelés, feleségem meg hullafáradt a hiperaktív fiunk miatt. Ez alól utazás, koncert, ilyesmi a kivétel, de ez a menetrendem.

Ha van kedved próbáld ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr585141884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása