Gitáros vs. Lelkész

2009.05.18. 08:50

Az egyik leggyakrabban feltett kérdés nekem az az, hogy hogyan jön össze a zúzós Mantra-gitáros a kedves Templomvezetővel. Mindezt egy testben és elmében.

Persze ebből a blogból sok mindent megtudhatsz erről (és sok más dologról rólam), de most itt egy interjú velem, ami a Vissza Istenhez Magazinban jelent meg pár éve és ez a fő témája:

-    Nézem a legfrissebb koncertfotókat, de olyan, mintha nem is te lennél rajtuk.
-    Pedig én vagyok, csak egy kicsit másképpen vagyok öltözve.

-    Ez csak engem lep meg vagy mások is mondták már?
-    Igen, persze hogy mondták. Akik a templomból ismernek és csak hófehér dhotiban, elegéns drapp pulóverben, friss tilakkal homlokomon látnak nap mint nap azoknak ez a tetőtől talpig feketébe öltözött színpadon zúzó gitáros meghökkentő látvány. Legviccesebb, amikor indulunk egy koncertre és már a „zúzos” ruházat van rajtam és egy lépcsőfordulóban összetalálkozok valakivel, aki még sohasem látott így. Másodpercekig döbbenet az arcon, majd zavartan kérdezi: „koncert lesz Vijaya Gouranga prabhu?”.

-    Az ellenkező eset is előfordul?
-    Igen, hisz vannak olyanok, akik meg csak gitárosként ismernek. Nekik meg e
z a fehér szoknyás-pelenkás „hacuka” a meglepő.

-    Biztos kérdezték már, de miért nem ebben a „hacukában” koncerteztek?
-    Valóban, főleg a bhakták szokták ezt kérdezni, és mi is sokat töprengtünk rajta a kezdetekkor.  Végül sok mindent átgondolva döntöttünk így. Ennek a zenekarnak a
fő célja, hogy egy hidat képezzen a védikus kultúra és az egyszerű mai ember között. A hídnak az a tulajdonsága, hogy találkozik mind a két parttal. Ha csak az egyikkel van kapcsolata, akkor nem ér semmit. A kopasz fejünk, a sikhánk és legfőképpen a mondanivalónk így is elég furcsa ebben a közegben.

-    Koncertek helyszíne, hangulata, körülményei gyakran nem egy jámbor vallásos embernek, különösen nem egy papnak, brahmanának való. Ezt ti hogyan bírjátok?
-    Én azt gondolom, hogy egy papnak ott a helye, ahol az emberek vannak
. Ez a dolga. A korábban említett hídnak egy szerelőcsarnokban kétségtelenül jobb dolga van, de semmi haszna nincs.

-    Te vagy a Budapesti Hare Krisna Templom és Kulturális Központ vezetője is. Hogyan tudod időben és energiával összeegyeztetni a két dolgot?
-    Gyakran nem egyszerű, de megoldható. Mindkettő dolgot nagyon szeretem csinálni. És persze arra is jó, hogy ne legyek beskatulyázva egyik, vagy másik szolgálatomba.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr695141858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása