Egy tavalyi Mantra interjú

2009.05.09. 08:11

Itt van az új album, az Akarom látni. Milyen visszajelzéseket kaptatok?
Egyenlőre még csak 2 hete van kint, de aki hallotta az dicséri. Érdemes beleolvasni az oldalunk fórumába. Remélem mindenki őszintén gondolja és nem csak fél Jaya Haritól… :)

Milyen fogadtatásra vártok az új dalokkal kapcsolatban?
Természetesen azt, hogy mindenki szeresse. Szerintem komoly előre lépés ez a lemez, ami nagy dolog közel 10 év és 7 nagylemez után. Aki ismeri a zenekart az tudja, hogy sose ismételjük magunkat, de van egy sajátos Mantra stílus. Ezt sikerült megtartani, de ez egy igazi 2008-as lemez lett.

Bemutatnátok pár szóval milyen témát dolgoz fel a lemez?
Hú, nagyon nem szeretjük magyarázni a szövegeinket. Azt gondolom, hogy az a legjobb, ha mindenki megtalálja a saját értelmezését. Nincs egy bizonyos koncepció, hanem az aktuálisan (és állandóan) minket foglalkoztató témák bukkannak fel.

Ki mindenki játszik szerepet ezen az albumon?
A zenekar állandó tagjain kívül BZ, a Wendigóból vokálozik, és Horváth Richárd a Morpheusból billentyűzik néha.

Van valami különleges apropója ennek a lemeznek?
Már nagyon ideje volt… Viccet félretéve, meglepően sok idő telt el a korábbi stúdió lemezünk a „Minden a Tiéd” óta. Kiszállt Kowa, volt egy dobos cserénk, kiadtunk egy koncert lemezt „Minden a Tiétek” címmel (ami ingyen letölthető az oldalunkról), de mégis mindenki az új számokat várta, beleértve minket is. Hát ez volt az apropó

Honnan veszitek az ihletet a számaitokhoz?
Gondolom a szövegekre gondolsz. Most Jaya Hari volt az összes szöveg elkövetője. Az élet, a velünk történő dolgok, sikerek, kudarcok, barátok elvesztése, célok, vágyak és még millió dolog.

Mi volt a legnagyobb változás eddig, ami bekövetkezett a zenekarban?
Nyilvánvalóan az, amikor 2004-ben bő egy évre Jaya Hari helyett Kowalsky lett a frontember. Aztán lassan visszaállt az élet rendje. Ide sorolnám a mostani felállás kialakulását is Rajahamsa beszállásával. Aki meghallgatja az új lemezt érti, hogy miről beszélek.

Példaképeitek?Milyen zenekarral/zenekarokkal koncerteznétek eggyütt
a legszivesebben?
Sokfélét hallgatunk, de a Life of Agony például egy közös kedvenc. Most a nyáron össze is jött, hogy együtt játszottunk. Csak sajnos ők Bp-en, mi meg a Hegyalján :)

Mik a terveitek a jövőre nézve?
Szeretnénk legalább két klipet csinálni. Aztán koncertezni, amennyit lehet.

Hogyan telnek hétköznapjaitok?
Jaya Hari a saját stúdiójában, az Audioplanetben dolgozik, Rajahamsa meg én a Budapesti Hare Krisna Templomban nyomjuk az ipart.

Mit gondoltok a magyar rock életről? Halottról vagy jót, vagy semmit. Maradunk a semminél. Szerintem, mindenki nyomja, ahogy tudja és akkor lesz valami. Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr375141848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atish · http://myspace.com/wearenightmare 2009.05.10. 13:47:21

Hm...2 klipet akartok csinálni?Melyik lesz a második?

Ismeretlen_117989 2009.05.10. 19:15:08

titok...
süti beállítások módosítása