Kedvenc párbeszédeim így szoktak kezdődni. Persze csak a szókimondóbbaknál. Főleg a Szigeten, vagy más fesztiválokon. A szégyenlősebb verzió ez: „izé-izé, de úgy hallottam, hogy nálatok izé-izé nem lehet izé-izé…”. A bátrabb (vagy részegebb) verzió: „én beállnék közétek, de nálatok nem lehet …-ni”. hogyhogy nem...

Szóval megvan az élet legfontosabb kérdése. És tényleg az. Amit ember (és állat) tapasztalni tud, ez a legjobb dolog. Az „izé-izé”. És ráadásul könnyen megy. Ahogy az előbb említettem egy állatnak is. Sőt. Ők leggyakrabban sokkal profibbak benne. És sokkal olcsóbban intézik el. Mi, kétlábú állatok, akiket embernek is hívnak, nagy ügyet csinálunk belőle. Filmek, regények, zenék, újságok, reklámok és sok-sok minden más csak erről szól. Próbáljuk a lehető legtöbbet kihozni belőle. A részletektől most eltekintek, ha nem baj.

Szóval jön a kérdés: „hogy-hogy nem lehet?!”. „De lehet”- hangzik a válasz. Döbbenet. „Ááááááá, én tudom, hogy nem lehet.”. „De igen, lehet”- erősködök tovább. Erre az emberünk kezd örülni, hisz tetszett neki ez a Hare Krisna bigyó, meg hát a kaja se vót rossz… „Csak nem csináljuk”- folytatom, és ezzel letöröm a „beállnék közétek” lelkesedést. A döbbent tekintet tartóssá merevedik.

Úgy néz ki, hogy valami egyszerű példán keresztül el kell magyaráznom. „Lehet vizelni (hugyozni, pisilni, stb.) bármikor, nem?”- hangzik az egyszerű kérdés. És a válasz nem marad el: „Aha”. De a tekintet változatlan. Szóval folytatom. „De megteszed ezt a suliban, az óra közben, az osztályterem közepén? Vagy a munkahelyeden a fönököd irodájában?”. „Hát persze, hogy nem.”- villan az értelem.

Szóval, lehetne bárhol, bármikor, bárkivel, cél nélkül, de ha némi értelem szorult az emberi élőlénybe (kicsit több, mint egy kölyök vizslába), akkor nem teszi meg. Ezért cikizhetsz, vagy tisztelhetsz, nem számít.

Így vagyunk mi Krisnások az izé-izé-vel.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr155141800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbonc 2009.04.01. 18:27:16

Az utolsó mondat tetszett a legjobban:"Ezért cikizhetsz, vagy tisztelhetsz, nem számít." Hare Krisna.
süti beállítások módosítása