Így működünk...

2016.04.13. 10:48

Egy ismerős és tanulságos történet:

monkey-water-fight.jpg
Kutatók ketrecbe zártak öt majmot. Felülről belógattak egy fürt banánt, és a ketrec közepére egy létrát állítottak.

Csakhogy amikor egy majom felment a létrán a banánért, a kutatók erős vízsugárral büntették a többieket - azokat, akik lent maradtak

Kisvártatva a majmok maguktól megverték társukat, amelyik felmászott a létrán.

Ekkor a kutatók kivettek a társaságból egy majmot, és újat küldtek be helyette a ketrecbe. Az új majom azonnal felmászott a banánért, de mihelyt lejött a létráról, a többiek megverték.

A kutatók egymás után kicserélték majmot, és már egy sem volt a ketrecben azok közül, akiket az elején vízsugárral büntettek. De a létrán felmászó majmokat ezután is rendszeresen megverték a többiek.

Ha a majmok tudnának beszélni, és meg kérdeznénk őket, miért verik meg a társukat, amelyik felmegy a banánért, csak anyit mondanának: "Nem tudom. Errefelé így működnek a dolgok."

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr738602180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása