Sok mindent elmeséltünk már a Mantráról, sőt filmet is csináltunk, de van egy, amit csak kevesen ismernek. Pedig elég fontos, hisz egy hajszálon múlt csak, hogy ne kezdjük el a zenekart.

Először egy kicsit ismerni kell a 90-es végének bhakta világát. Bár voltak olyan un. „érdeklődők” akik zenéltek, de az, hogy avatott, teljesidős bhakták nyugati hangszert fogjanak és kiálljanak színpadra, pláne nadrágban, nem Hare Krisnát játszva zúzzanak az elképzelhetetlen volt.

01ebredj.jpgBár a csapat többi része akár bele is vághatott volna csak úgy a zenélésbe az én személyem egyszerre komollyá tette a dolgot.

Már megvolt az első EP, az „Ébredj fel!” amikor úgy döntöttünk, hogy engedélyt/áldást kérünk a dologra és egy levelet írtam Sivarama Maharajanak, ami így szólt:

"Dear Maharaja!
Please accept my respectful obeisances!
All glories to Srila Prabhupada!
Maybe, You've been heard it, we made a rock band, called Mantra bh.Jenő, Ákos (they were recently accepted by You), Ádám and me.
As Ákos father is a very famous musician, he wants his son will be the same. That's why he helps us with instruments and a small studio, where we could record five tracks onto CD and casette.
Then we got a favourable account of this from the professional side.
We purpose to take aim at the youth and found a club.
I know, that playing rock music is a very dangerous thing, that's why I try to take care of the devotees and myself, too.
So I would like to ask you that do you agree with our effort and do you approve of it.
your servant:Vijaya Gouranga das"

Aztán jött a válasz:

"Dear Prabhu
Please accept my blessings. All glories to Srila Prabhupada.

This seems to me similar to the Gopal/Govinda saga. we have one band
playing with the festival tour. Nitai Prana's. So why could have the
members of the two gotten together. For what reason do we need to have two
bands in a small yatra and small country as Hungary. Double expense, double
manpower. It seems a real waste.

Your ever well wisher in the service of Srila Prabhupada
Sivarama Swami"

Na ez az a levél amit kevesen ismernek. Itt bizony könnyen bedobhattuk volna a törölközőt, hisz elég egyértelműen hangzik.

De nem ez történt. És hogy mi, azt a folytatásból fogjátok megtudni.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr955624097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása