A barátságról

2014.08.03. 17:43

Nem csak Mike Tysonnak,  de a világ összes valamirevaló filozófusának, gondolkodójának és azt hiszem minden embernek van egy elképzelése barátságról és az ellenségeskedésről.

SP6.jpgÁlljon itt most Srila Prabhupada véleménye a témáról:

“Az Úr szolgáiként egyek vagyunk, és nem lehet szó ellenségeskedésről, vagy barátságról. Ha az ember megérti, hogy mindannyian az Úr szolgái vagyunk, hogyan merülhet fel az ellenségeskedés vagy a barátság kérdése?

Az Úr szolgálata érdekében mindenkinek barátként kell viselkednie. Dicsérnünk kell azt a szolgálatot, amit a másik végez az Úrnak, s nem szabad büszkének lennünk a saját szolgálatunkra. Így gondolkodik egy vaisnava, ez a Vaikuntha-gondolkodásmód. Lehet versengés és látszólagos vetélkedés a szolgák között, miközben a szolgálatukat végzik, de a Vaikuntha-bolygókon a bhakták megbecsülik a másik szolgálatát, és sohasem becsmérlik.

Ez a Vaikuntha-verseny. Szolgák között nem lehet szó ellentétekről. Mindenkinek meg kell kapnia a lehetőséget arra, hogy legjobb képességei szerint szolgálja az Urat, és mindenkinek értékelnie kell a többiek szolgálatát. Így van ez a Vaikuntha-világban. Mindenki szolga, ezért mindenki ugyanazon a szinten áll, és szolgálhatja az Urat, amennyire képességei engedik.”

Srimad Bhagavatam 7. ének 5. fejezet 12. vers magyarázatából

Barát vagy ellenség?

2014.08.01. 16:18

Sokan nem értik ezt az igazságot:

Tyson.jpg

Ahogy már említettem előkerültek régi felvételek, amiket folyamatosan osztok meg veletek.

Most nem zseniális riport lesz, hanem a 2001 tavaszán Tankcsapda vendégekén turnézó Mantra debreceni bulijának teljes felvétele lesz. Egész jó a kép és a hangminőség is.

Külön érdekesség, hogy vendégszerepel nálunk Nitaibhavana pr (Csató Péter- Replika) aki kicsit furcsán mozog gitár nélkül :)

Debrecenben játszani a Tankcsapda előtt mindig kihívás, mert az az ő hazai pályájuk és a közönség nagyon őket akarja. Szerencsére azért sikerült magunk mellé állítani őket.

 

5 éve voltunk Bombayban...

2014.07.28. 20:26

Ennek a videó nagy részében Rádhanátha Maharaja beszél hozzánk.

Nem kell hozzá külön magyarázat...

 

süti beállítások módosítása