Gondolkodásról

2014.06.08. 07:06

"Aki a gondolkodás munkájának lebecsülésével, az emberben lévő egyéb erők felhasználásával törekszik a megismerésre, nem veszi tekintetbe, hogy az emberi képességek közül a fizikai világban éppen a gondolkodás a legmagasabb rendű."

 

Rudolf Steiner

 

Új gép

2014.06.06. 08:45

Nem közvetlenül tartozik a bhakti-jógához, de ehhez az oldalhoz, és persze mindennapjaimhoz szorosan kapcsolódik a számítógépem. Mivel a napom nagy részét "vele" töltöm, ezért a cseréje elég meghatározó az életemben.

ASUS.jpg

Kb. másfél éves, mindenki által csak "arany" számítógépnek hívott Asus-tól két okból kellett megválnom. Mostanában sokat mozgok, így a súlya (ami az egyetlen gyenge pontja) meghatározó lett, és egy kedves bhaktának nagyon megtetszett. Ezt a két dolgot kapcsoltam össze a cserénél, pontosabban: eladtam neki, és a befolyó összegből vettem az újat.

A "kék" kisebb, 14 helyett 12 colos, viszont a súlya is a fele. Nincs benne dvd meghajtó és egy kicsit gyengébb is, de számomra ez most megfelelő.

Szóval, mostantól "ő" ontja nektek a bejegyzéseket. :)

Mantra lemezek

2014.06.05. 07:43

Mostanában Szubál újra kéri, hogy hallgassuk a kocsiban a Mantra lemezeket. A különbség csak az, hogy most már kezdi érteni a szövegeket is. Persze nem minden mélységét, de alapjában igen.

Vele hallgatva rá kell döbbennem, hogy bizony...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Csak a botrány érdekes?

2014.06.03. 11:52

A mellékelt képen látjátok az oldalam statisztikáját. Van egy feltűnően kiugró adat, ez a "Botrány?" bejegyzésnél van.

stat.jpg

Nyilván a cím és a kényes tartalom is okozhatta a komoly érdeklődést. Ebben az írásban én szándékosan nem is linkeltem be a facebookon felbukkanó témát, pedig volt aki külön kérte is, nem ez volt a lényeg.

Őszintén leírtam a véleményemet az elhallgatott igazságokról és egy reményszálat lebegtettem meg, hogy merre a kiút. Persze nem meglepetés, hogy ez vonzza a legtöbb érdeklődőt. Amikor (jó)pár éve a "Beszéljünk nyíltan" sorozatban kiálltam és minden feljövő témára válaszoltam, vagy a kommentekben, vagy új bejegyzésben durván sokan nézték az oldalt. Izgibb volt mint Rupa Goswami... :)

Nekem a szókimondás a kellemesebb, de senkit nem szeretek megbántani, megsérteni és pláne nem akarom valakinek a hitét rongálni. Tudom, hogy most mindenki mond mindent a neten, facebookon és meg is teheti. Mindenki oda szar ahova akar, de ezzel én nem értek egyet és nem így cselekszek.

Persze szeretnék egy pár szókimondóbb bejegyzést olyan témákról amik ott lapulnak, mindenki tud róla, de nem mondjuk ki, de majd meglátjuk.

Addig is minden jót mindenkinek és szépen kulturáltan írjatok ide, facebookra, bárhova.

süti beállítások módosítása