Tanítás

2013.09.22. 01:23

albert-einstein2_1.jpg"Én sosem tanítom a diákjaimat, csak próbálom megteremteni a feltételeket, amelyekben tanulhatnak."

Albert Einstein

Családi vacsora

2013.09.21. 01:19

A családi vacsora (ami együtt bizony ritka) közben Szubál bevállalta, hogy ő eteti Gopált.

Ez lett az eredmény:

Nyílik a Lélek-kapu

2013.09.20. 07:16

lk_a62mini.jpgHolnaptól  tényleg elindul a Lélek-kapu fesztivál turné a pécsi helyszínen.

Persze nekem már hónapok óta tart, de most derül majd ki, hogy mi lett a sok munka eredménye. Sok bhakta közös erőfeszítése ez. Lelki szinten semmiképp nem lesz kudarc, hisz már egy személyért is megéri, de azért szeretnénk, ha sokan eljönnének.

Különösen azért is, mert azt a hírt kaptam, hogy majdnem mindegyikre eljön személyesen is Srila Sivarama Maharaja is és a fő előadást ő tartja.

Szóval, kérlek drukkoljatok, hogy jól sikerüljön.

Tudtok segíteni is: ezt az oldalt, és eseményeket lájkoljátok és osszátok meg.

Addig kérek egy kis türelmet itt, hogy nincsenek világmegváltó hosszú bejegyzések, de ígérem eljön az idő... :)

„Minden körülmények között maradj meghódolt. Ezt nem lehet szeretet nélkül megcsinálni. Amikor a szeretet hiányzik, akkor ez a fajta mentalitás nem tud kifejlődni: "Bármilyen körülmények között meghódolt maradok." Épp úgy, mint te; mint ahogy te is, egy egész társadalom követi az utasításaimat. És nem azért, mert én egy felsőbbrendű személy vagyok. Hanem mert ott van a szeretet. Szeretet nélkül nem tudjátok ezt megtenni. Van egy kis szeretetetek irántam, és ezért véghez tudjátok vinni az utasításaimat. Máskülönben ez nem lenne lehetséges. És én sem tudom.

scan25a.jpgKülföldiek vagytok, amerikaiak, én egy másik országból jöttem, nekem itt nincs hitelem. Én sem utasíthatlak így: "Meg kell, hogy tegyétek ezt, máskülönben meg foglak szidni benneteket." Mert jelen van a szeretet. Ez a szeretet összeköttetése. Én is egyszerűen csak leszidhatnálak benneteket, de ti szintén bármi van, minden körülmények között teljesítitek az utasításomat a szeretet alapelvén. A mi egész filozófiánk a szeretet. Csak próbáljuk megtanulni, hogyan szeressük Krisnát, ennyi az egész. Szóval a szeretet alapelve nélkül ez a dolog nem elképzelhető."

Az eredeti:
"In any condition, you remain surrendered. It cannot be done without love. When there is lack of love, this kind of mentality cannot develop: "In any condition I shall remain surrendered." Just like you are; you are, a whole
society is carrying my order, not because I am superior person. There is love. Without love you cannot do so. You have got some bit of love for me, therefore you carry my order. Otherwise it is not possible. And I cannot also.

You are foreigners, you are Americans, I came from another country, I have no account. I cannot also order you: "You must do it, otherwise I will chastise you." Because there is love. It is a connection of love. I can also become bold enough to chastise you, but you also, what, in whatever condition, you carry my order due to the basic principle is love. And our whole philosophy is love. We are just trying to learn how to love Krsna, that's all. So without the basic principle of love, these things cannot be conceived.

(From Srila Prabhupada's discussion of Arthur Schopenhauer)”

Erő

2013.09.18. 01:10

Így is lehetsz erős:

Köszönöm

2013.09.17. 02:43

Nagyon szépen köszönöm a születésnapi köszöntőket és jókívánságokat.

Bár most már sokféle eszköz (főleg a facebook) támogatja a jeles napok felismerését, én ezt nem veszem formalitásnak, hisz így is komoly erőfeszítés kell tenni a szeretetünk kifejezésére.

DSC_0391a.jpgÉn ezt így veszem. 

Remélem tudom majd a jövőben viszonozni ezt felétek, bár nem ígérem meg, hogy én is köszöntök mindenkit, de próbálok itt valami pici kis hasznosat adni.

Kérlek, imádkozzatok értem, hogy legyen lelki- és anyagi erőm, időm ezt megtenni.

Adjátok az áldásotokat, hogy az élet nem egyszerű helyzeteiben a jó döntéseket hozzam meg.

u.i. : Ha már mindenkit nem tudtam megkínálni a tortámból, íme itt van virtuálisan Szubállal, aki már nagyon pályázott rá :) 

A választás szabadsága

2013.09.16. 01:25

valasztasakezedbenvan.jpg

süti beállítások módosítása