Hiba

2013.08.21. 01:26

Kb. egy éve történt egy eset velem, ami nagyon tanulságos volt. Most elmesélem.

Épp a Kálvin téri Átmacenterbe mentem, és ahogy általában szoktam az Árpád-hídnál hagytam a kocsit és metróval mentem tovább. Gyorsabb, olcsóbb, főleg a belvárosi parkolási árak miatt.

bkvellenőr.jpgElőkaptam a tömbjegyemet lukasztottam és vígan utaztam, majd a Kálvin téren álló BKV ellenőröknek is mosolyogva nyújtottam át. Aztán az arcomra fagyott a mosoly. Az ellenőr közölte, hogy nincs érvényes jegyem és megbüntet. 

Hiába bizonygattam, hogy lukasztottam, nem akarta visszaadni a jegyeket, hogy megmutassam. Aztán az ellenőrök gyűrűjében végre kiderült, hogy mi történt.

Én csak HÉV-en és Metrón használom a jegyeket és az mind kilukasztja, viszont a feleségem buszon volt vele és az csak nyomtat. Így egy ilyen jegyet lukasztottam véletlenül, pedig még volt üres.

Aztán ment a vita. Én próbáltam minden ésszerű érvvel meggyőzni, de ő csak hajtogatta a magáét, hogy érvénytelen jeggyel utaztam. Már ott tartottunk, hogy rendőrt akart hívni.

Ekkor az egyik ellenőr azt mondta: "Fiatalember, miért nem látja be, hogy hibázott?".

Fogtam, és kifizettem a büntetést.

Tanulságok:

- Figyelmesnek kell lenni, mert egy apró dolognak is komoly visszahatása lehet.

- El kell ismerni a hibát (gyakran elég csak magadban), mert csak abból tudsz tanulni.

- Egy ponton, akár áldozatok árán is muszáj továbblépni, tökmindegy, hogy igazad van, vagy sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://bhaktijogi.blog.hu/api/trackback/id/tr245467935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

deadly108 · http://deadly.freeblog.hu 2013.08.21. 14:12:26

Ezt már én is beszívtam. Amúgy meg volt olyan az asztórián hogy lyukasztott, de dátumot semmit nem nyomott rá és kérdeztem, hogy oké de mi lesz majd amikor kifelé ellenőriznek. Mondták mennyek tovább nem lesz gond. Szerencsére nem is volt, mert mielőtt megszólalt volna az ellenőr szóltam is neki, hogy hibás az autómata és csak kiharapott de nem nyomtatott.
süti beállítások módosítása