Optimista

2012.12.23. 01:54

"Egy országban - újságok segítségével - két hét alatt a düh és felháborodás olyan állapotába lehet hozni az ítélőképtelen tömegeket, hogy az emberek hajlandókká válnak arra, hogy bizonyos érdekeltek érdemtelen céljaiért katonáknak öltözve öljenek, és magukat megölessék.

Ennek megfelelően nem hiányoznak a próféták, akik kultúránk közeli pusztulását jósolják.

Én nem tartozom ezekhez a pesszimistákhoz; hiszek egy jobb jövőben."

Albert Einstein

2013

2012.12.22. 01:44

 

Óriási sebességre kapcsolsz az év elején, jól döntesz akkor, amikor vadonatúj célokat tűzöl ki magad elé, felvállalva túlórákat, hétvégéket, erőfeszítést is akár. Képes leszel jóval hamarabb és okosan választani a különféle lehetőségek közül. Mars folyamatosan energiával tölt fel, a biztonságra való törekvés érezhető lesz minden nap, s el is tudsz jutni újabb és újabb célszalagokig, ahol ünneplés fogad majd. Rengeteg dolgod lesz, rejtélyes kihívások állnak előtted, és még a stressz átkozott nyomásával is szembe tudsz szegülni.
Emberi kapcsolatok: sokan fognak tőled segítséget, tanácsot kérni 2013-ban, de mindig tartsd szem előtt, hogy hol van az a határ, amíg még nem te irányítod mások életét.
Munka: legyen bátorságod kétszer többet dolgozni, hogy háromszoros sikert könyvelhess el év végére.
Anyagiak: ha van anyagi függőséged, hiteled, annak rendezéséhez égi segítséget kapsz. Ha minden rendben, akkor a tartalékaidat jelentősen gyarapíthatod.

 

Ha mégse volt tegnap világvége, akkor ez a 2013-as horoszkópom:

SZŰZ

Óriási sebességre kapcsolsz az év elején, jól döntesz akkor, amikor vadonatúj célokat tűzöl ki magad elé, felvállalva túlórákat, hétvégéket, erőfeszítést is akár. Képes leszel jóval hamarabb és okosan választani a különféle lehetőségek közül.

Mars folyamatosan energiával tölt fel, a biztonságra való törekvés érezhető lesz minden nap, s el is tudsz jutni újabb és újabb célszalagokig, ahol ünneplés fogad majd.

Rengeteg dolgod lesz, rejtélyes kihívások állnak előtted, és még a stressz átkozott nyomásával is szembe tudsz szegülni.

Emberi kapcsolatok: sokan fognak tőled segítséget, tanácsot kérni 2013-ban, de mindig tartsd szem előtt, hogy hol van az a határ, amíg még nem te irányítod mások életét.

Munka: legyen bátorságod kétszer többet dolgozni, hogy háromszoros sikert könyvelhess el év végére.

Anyagiak: ha van anyagi függőséged, hiteled, annak rendezéséhez égi segítséget kapsz. Ha minden rendben, akkor a tartalékaidat jelentősen gyarapíthatod.

Gopál felajánlása

2012.12.21. 01:40

Tegnap a fiamat Srila Sivarama Maharaja felajánlotta Sri Sri Dayal Nitai Vijaya Gaurangának.

Azt hiszem nem kell ennél jobb kezdés ebben a világban...

Igazi Krisnacore Jakartából

2012.12.20. 01:55

Nemrég kaptam, csak erős idegzetűeknek :)

 

Vaisnava etikett 18. rész

2012.12.19. 01:30

Őszentsége Bhakti Caru Swami előadása:

(Itt olvashatod az előző részt)

 

Kirtana etikett

„Ami a kérdésedet illeti a táncról, az lelkes kell, hogy legyen felemelve kezünket , mint a Panca-tattva. Ti is táncolhattok lelkesen felemelt kezekkel. Az Úr Caitanya minden követője felemelt kezekkel táncolt. Ha valaki eksztázisban táncol az rendben van, de jobb, ha felemelt kézzel tesszük azt. (SP levele Kirtanandának  1974/11.10.)

1. A kirtan az Úr Hari dicsőítését jelenti énekléssel. (Amikor csak egy bhakta énekel az bhajan.)

2. Dicsőítsd Sri Krisnát, ne saját magad.

3. Énekelj őszinte odaadással Sri Krisna és bhaktái örömére.

4. Amikor csoportban énekelünk, egy vagy két személynek kell vezetnie, a többi bhaktának pedig követnie.

5. A hangszerek, amit használhatunk kirtanra, Srila Prabhupada utasítása szerint a karatal, a mridanga és jhampa, (whomper). Ő nem helyeselte a harmónium használatát kirtanra. Bhajanra a harmónium megfelel. A hangszerek, különösen a jhampa, nem  ??? nyomhatja el a Szent Nevet, vagy nem okozhat fájdalmat a fülnek. A hangszerek a kirtan-vezetőt kell, hogy kövessék.

6. Használjunk egyszerű dallamot, és inkább a napszaknak megfelelő melódiát.

7. Ne hidd, hogy te vagy a legjobb énekes, ezért neked kell vezetni. A vaisnavák természetüknél fogva alázatosak. Ők természetesen követni szeretnek inkább, mint vezetni. Ha azonban megkérik Őket, a vaisnavák, boldogan teszik azt szolgálatként.

VGD-demók - érdekel?

2012.12.18. 01:06

Már egy ideje gondolkodok azon, hogy érdekel e valakit a régi un. fiókban maradt ötletek. Aztán úgy döntöttem, hogy megkérdezem tőletek.

Ezek rendkívül változatos minőségűek, a kazettás ötletrögzítéstől a lemez előtti demózásig minden előfordul.

Egy mintapéldányt is ideteszek 2005-ben rögzítettük Gopival, de már a "Minden a Tiéd" albumra ne került fel.

 

Költőtroll

2012.12.17. 01:21

Nemrég belefutottam Geszti Péter : Költőtroll című dalába.

Mindig tiszteltem ahogy a szavakkal bánt és kétségtelenül sok téren tehetséges ember, de most a véleményével is egyetértek.

Főleg a mostanában kialakult kulturálatlanságról mond véleményt nagyon kulturáltan.

 

süti beállítások módosítása