Ez a siker

2012.06.10. 01:05

“Sokszor és sokat nevetni; elnyerni az intelligens emberek megbecsülését, a gyermekek ragaszkodását; kivívni az őszinte kritikusok elismerését és elviselni a hamis barátok árulásait; örülni a szépnek, megtalálni másokban a jót; jobbítani egy kicsit a világon – egy egészséges gyerekkel, egy parányi kerttel vagy azzal, hogy biztos lábon állva élsz; tudni, hogy legalább egyvalaki könnyebben lélegzik, mert te voltál. Ez a boldogulás, ez a siker.”

(Ralph Waldo Emerson)

Itt az első teljes Mantra lemez, az embert játszani.

Mivel már írtam róla korábban többször, ezért most csak a frissen feltöltött album marad.

Jó szórakozást hozzá!

Ezen a projekten rengeteget dolgoztam.

Először Swidersky Tiborral és csapatával a tervekkel, közben párhuzamosan 2 évig alkudoztam a tulajdonosokkal.

Az engedélyeztetés sem volt egyszerű, de ezzel nem fárasztok senkit.

13 lakás és plusz két gyerekjátszó lett volna benne, de végül nem tudtuk az építkezés finanszírozását megoldani, ezért eladtuk.

Pedig nagyon szép látványterveket készített Amala prabhu, míg Bori Sanyi barátom az alaprajzokon dolgozott:

 

Hallgatnivaló

2012.06.07. 01:02

Türelem és megbocsátás

2012.06.06. 01:39

Keddi templomi leckém itt tölthető le és itt hallgatható meg:

 

Elég őszintére sikerült a sok tapasztalatom miatt.

Srila Sukadeva Gosvámi folytatta: Kedves királyom, óh, Uttará anya fia! Noha Jada Bharata elméjében feltámadt néhány hullám az elégedetlenség miatt, hogy Rah¡gana király megsértette, amikor a gyaloghintóját vitette vele, ám ügyet sem vetett rá, és szíve ismét megnyugodott és lecsendesedett, mint az óceán.

Rahugana király megsértette, ő azonban egy nagy paramahamsa volt. Vaisnava lévén rendkívül lágyszívű volt, ezért beszélt a királynak a lélek eredeti helyzetéről. Rah¡gana király oly szánalomra méltóan könyörgött bocsánatért a lótuszlábánál, hogy megfeledkezett a sértésről. Ezek után útnak indult, hogy tovább vándoroljon a világban.


MAGYARÁZAT:   A Srimad-Bhágavatamban (3.25.21) Kapiladeva leírja a nagy személyiségek jellemzőit: titiksava karunika suhrida sarva-dehinám. Egy szent bhakta mindig nagyon türelmes. Minden élőlény barátja, és nincs ellensége a világon. Egy tiszta bhakta egy sádhu valamennyi jó tulajdonságával rendelkezik. Jada Bharata ilyen tiszta bhakta volt. Az anyagi test miatt érzékeit kétségtelenül megzavarta Rahugana király sértése, később azonban amiatt, hogy a király alázatosan meghódolt előtte, megbocsátott neki.

Mindazoknak, akik vissza akarnak térni Istenhez, kötelességük úgy meghódolni, mint Rahugana király, és könyörögni a vaisnavák bocsánatáért, akiket esetleg megsértettek. A vaisnavák általában rendkívül vajszívűek, s ezért ha valaki azonnal leborul egy vaisnava lótuszlába elé, azonnal megszabadulhat a sértés visszahatásaitól. Ha azonban ezt nem teszi meg, visszahatások érik, melyek nem lesznek nagyon kellemesek."

Srimad Bhagavatam 5. ének 13. fejezet 24. vers

Napforduló fesztivál

2012.06.05. 01:11

Most már kevesebb, mint két hét és itt van:

Lehet egész nap jógázni, lesznek folyamatosan zenei produkciók (köztük az OM acoustica) és mindez teljesen ingyen.

Itt találod az esemény Facebook-os oldalát.

A korcs kiskutya

2012.06.04. 01:42

Már nagyon sok dolgot meséltem magamról, de szerintem ez lesz a legmélyebb titok, persze ha érted miért.

Egy kedves barátom pár éve tett egy kijelentést, ami akkor nagyon meglepett és elgondolkoztatott.
Így hangzott:
„Tudod, neked az a gondod, hogy bahmanának (pap, lelkész) túl szenvedélyes vagy, ksatriyának (harcos, vezető) viszont túl lágyszívű”.

Nagyon telibe talált.



Hihetetlenül közel áll hozzám a békés, nyugodt, gondolkodó :-) élet, de képtelen vagyok tétlenül, szó nélkül tűrni az igazságtalanságokat, hülyeségeket. Pedig tényleg komolyan próbáltam olyan lenni, (mint akár Lilasuka prabhu, ha valaki ismeri) de rá kellett jönnöm, hogy én nem leszek az.

Vezetőként végre tudtam tenni is valamit, de nagyon nehezen bírtam mások durva nyomulását, öv alatti ütéseiket, rúgásaikat. A hatalom, a befolyás sohasem érdekelt, ez csak egy szükséges összetevő az adott feladat megoldásában.
Sokszor legszívesebben csak „okos enged” alapon ráhagynám az erőszakos emberekre a dolgokat, de ezt nem mindig lehet megtenni, mert bizony ebben a csúnya világban védeni kell mások és saját érdekeidet.

E kettőség miatt sok fejfájásom volt/van. Mert ez természetesen (mint ahogy a természetem) nem változott meg. Jobban együtt tudok vele élni és kezelni a helyzeteket, de ilyen vagyok.

Próbálom a pozitív oldalát nézni és használni. Meg van bennem a szükséges dinamizmus, kreativitás és tettvágy, de nem kellenek dolgok, pozíciók mindenáron, és az emberi értékek mindig többet fognak nekem jelenteni az egyszeri győzelmeknél.


Ennyi a "titok". Béke legyen veletek!

süti beállítások módosítása